Poznato ime bosanskohercegovačkog predstavnika na Euroviziji

446

Hari Varešanović najozbiljniji je kandidat da predstavlja BiH naEurosongu, koji će se 2016. godine održati u Švedskoj. Prema nezvaničnim informacijama čelnici BHRT-a, nosioca projekta Eurosonga u našoj zemlji, posljednjih dana intenzivno pregovaraju s našom muzičkom zvijezdom, koja je najuspješniji evrovizijski predstavnik u historiji Bosne i Hercegovine, piše Faktor.ba.

Varešanović je, kao što je poznato, 2006. godine na takmičenju u Atini osvojio sjajno treće mjesto, te fantastičnim nastupom i izvedbom kompozicije Lejla oduševio cijelu Evropu. Varešanović nije želio komentarisati ovu informaciju.

I nadležni u BHRT-u nisu željeli dati nikakvu izjavu za javnost, te dodali da će se više detalja znati krajem sedmice.

“Svi znamo da je na BHRT-u loša finansijska situacija, te da još nije definitivno potvrđeno učešće na Eurosongu. Imamo vremena do 10. oktobra, kada ćemo vidjeti šta i kako dalje. Svaka nacionalna televizija do tada može otkazati, bez posljedica, učešće na Eurosongu. Tačno je da se pregovara s Harijem Varešanovićem, ali on nije jedina opcija u ovom trenutku”, kazao je izvor Faktor.ba sa BHRT-a.

Posljednji put BiH je na Eurosongu predstavljala Maya Sar 2012. godine s kompozicijom Korake ti znam i zauzela 18. mjesto, sa 55 osvojenih bodova.

Faktor.ba/Maid Đelilović/e-turneja