Vidoviti kajronista ili namještaljka: Da li je ,,Loto” namješteno?

391

loto-srbijaSrpski mediji raspisali su se o navodno namještenim loto brojevima nakon jučerašnjeg izvlačenja loptica na tamošnjoj Prvoj TV. Naime, na namještanje se posumnjalo nakon što se na TV ekranima prvo pojavio broj izvučene kuglice, a zatim se izvukla kuglica.

U Srbiji su optužili hrvatsku firmu koja proizvodi softver za Lutriju. O cijelom skandalu na Facebooku je pisao bivši predsjednik Skupštine Državne lutrije Srbije Vladimir Đukanović, javlja N1. Njegov post prenosimo u cijelosti:

“Pratio sam večerašnje izvlačenje igre na sreću “Loto” i kao netko tko je bio predsjednik Skupštine Državne lutrije Srbije pokušat ću da dam neki svoj sud. Za početak, odgovorno tvrdim da ne postoji mogućnost namještanja izvlačenja! Znam da je poslije večerašnjeg incidenta jako teško povjerovati u to, jer ljudi u Srbiji generalno vole biti teoretičari zavjere, ali moje je da kažem kako jeste. Ovo što se večeras dogodilo je očiti propust osoba koje je direktno bilo na softveru. Da li je propust bio namjeran ili je sve plod nenamjerne greške, neka utvrdi istraga. Definitivno, ovim je nanesen ozbiljan udarac Državnoj lutriji Srbije i igri “Loto”, jer teško će neko povjerovati da se igra ne namješta.

Inače, da postoji problem sa softverima za “Loto” i “Bingo” to je više nego jasno, jer softvere već deset godina unazad radi i održavakrajnje nekredibilna firma “Nirvana” iz Zagreba za koju nitko u svijetu igara na sreću nije čuo. Moja borba dok sam bio u DLS je bila da softvere radi i održava Vojnotehnički institut i kao plod toga VTI na osnovu odluke Vlade Srbije sa DLS potpisao ugovor o suradnji. Softveri VTI su u fazi izrade i uveliko se radi na implementaciji istih. Ne bih isključio da nekom taj posao smeta, pa je namjerno izveo večeras ovu diverziju, mada ne želim biti teoretičar zavere. Inače, kompletna bitka raznih kompanija da uđu u DLS svodi se na to da se DLS napravi softverski zavisnom.

Prihod od igara suštinski ne zanima velike kompanije, jer ta vrsta prihoda je njima kap u moru. Taj prihod dobro dođe državi, ali softverska zavisnost je ključ svega, jer onaj tko drži softvere, zapravo izvlači najveći kajmak. Otuda je moja borba i bila da to bude VTI kako bi novac ostajao u državi, a ne da se iz države izvlači, kao što nam je to hrvatska firma “Nirvana” godinama radila”, napisao je Đukanović na Facebooku.

https://www.youtube.com/watch?v=uUBKrXRQG3U