Čarobnjak očarao Koševo

537

„Školjka“, „Danas sam OK“, ,,Jel’ Saraj’vo gdje je nekad bilo“, ,,Kad čovjek voli ženu“  samo su neki od hitova u kojima je masa od 70.000 ljudi uživala na konceru balkanskog čarobnjaka Dine Merlina koji je protekle večeri održan na stadionu Koševo. Publika iz cijelog regiona došla je u Sarajevo da uživa u jedinstvenoj predstavi koju je Merlin priredio.

,,Došla sam kao turista, godišnji odmor smo prilagodili ovom koncertu“ rekla nam je Suzana koja je iz Ljubljane došla da uživa u ovoj velikoj predstavi. Osim turista iz Slovenije, naša ekipa razgovarala je i sa Markom iz Podgorice koji nas je u šaljivom tonu pitao: ,,Hoće li ovo biti na drugom Dnevniku?“ a pri tome dodao da je došao u Sarajevo kod prijatelja, i da se nada da će uživati u koncertu za koji smatra da je događaj godine na estradnom nebu regiona.

Na tribinama su još primjećeni turisti iz Hrvatske, Srbije, Albanije, sa Kosova i brojnih drugih država kako regiona tako i cijeloga svijeta. Ni sam Merlin nije krio oduševljenje prepunim stadionom Koševu.

,,Pitaju me kako je to napuniti četvrti put Koševo? Ja im samo odgovorim, ne znam, i meni je prvi put po četvrti put.“ kratko je prokomentarisao Merlin.

Novinari: Maid Đelilović. Anela Medić

Foto: Armin Bečić, Sanela Mešetović

Video: Haris Ismić