ZMBT: Predstavljamo vam finalistu Samira Alebića

1973

Samir Alebić dolazi iz Konjica i ima 21 godinu , u top 100 je očarao žiri sjajnom izvedbom pjesme “Oko moje”.

SAMIR

Žiri ga je mnogo nahvalio , on pored odličnog pjevanje zna odlično da se ponaša na sceni , jednostavno kamera ga voli a i on nju.

Tokom cijelog takmičenja Samir je bio sjajan i zasluženo je ušao u finale tako da ga gledamo u petak na velikom finalu.

https://www.youtube.com/watch?v=VJXltlhnyMY

Kako se osjećaš pred finale, kako se pripremaš i da li je trema veća nego inače?

– Osjećaj je zaista neopisiv.Ovo je najljepši period mog života definitivno jer sam ispunio svoj dječački san a to je zapjevati u velikoj dvorani (u ovom slučaju Skenderija).Pripreme uveliko traju i mislim da će to biti nekako vrhunac mojih dosadašnjih nastupa.Trema jeste veća nego inače jer pjevamo pred punom dvoranom ali trema je svakako pozitivna.

Za koji svoj dosadašnji nastup bi rekao da je bio najbolji a koji najlošiji i zašto?

– Pa mislim da je svaki moj nastup bio na neki način poseban ali ako moram izdvojiti onda bih izdvojio dva a to su kada sam pjevao od Tošeta “Srce nije kamen” i od Adila “Niko me nema”.Mislim da nisam imao baš toliko loš nastup ali eto ajmo reći “Bože brani je od zla” jer sam imao malo zdravstvenih problema.

https://www.youtube.com/watch?v=yzYG1jGCD44

Tvoje mišljenje o proteklim mjesecima u ZMBT !

– Mislim da je to najljepših 8 mjeseci u mom životu.Zaista svaki petak i subotu je vladala super atmosfera među takmičarima i svim uposlenicima na Hayat TV.Ovom prilikom želim da se zahvalim cijeloj ekipi Hayat TV jer su nam pružili šansu da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu i da pokažemo naš talenat.Veliko hvala.

Šta misliš ko je zaslužio da bude u finalu a nije?

– Malo je sada nezahvalno pričati i diskutovati o tome jer o ukusima se ne raspravlja, samo mislim da su 2 kandidata ispala prije vremema i mislim da su mogli biti sa nama u finalu da ih je malo više publika podržala a to su Enna Mujezinović i Danijel Džafić.

Ako pobjediš šta je prvo što ćeš uraditi kad se ugase kamere?

– Ako pobjedim prvo što ću da uradim iza kamera je to da ću proslaviti to sa svim takmičarima i članovima žirija i naravno zahvaliti se svima koji su bili uz mene.

https://www.youtube.com/watch?v=PAPlKHnSz2o