POLUFINALE LIGE PRVAKA NA OBN: Spektakularni duel između Barcelone i Bayerna

455

LP_WEB_568X300_06052015

Pred nama je spektakularno polufinale Lige prvaka sa timovima koji zajedno imaju 21 naslov prvaka Evrope. U programu TV OBN u srijedu pogledajte prvi duel između Barcelone i Bayerna.

Biće to pravi spektakl, povratak Pepa Guardiole na stadion na koji je donio sve moguće trofeje za nekoliko sezona koliko je bio trener Katalonskog tima. Podsjećamo, Barcelona i Bayern su u polufinalu igrali prije dvije sezone i tada su Bavarci na putu ka naslova prvaka Evrope “isprašili” Barcu sa ukupnim rezultatom 7:0. Ovo je odlična prilika da se Messi, Neymar, suarez i društvo pokušaju revanširati za taj težak poraz. Barca igra u odličnoj formi, lider je i u španskom prvenstvi i nema problema sa povredama igrača.

Sa druge strane, Bayern je bez obzira što je već osigurao nasov prvaka u Njemačkoj u vleikim problemima jer je lista povrijeđenih još uvijek duga. Za prvu utakmicu Guardiola će vjerovatno moći računati na Arjena Robbena ali i dalje je neizvjesno da li će spreman biti Frank Ribery. U svakom slučaju, očekuje nas spektakularna utakmica divova koji zajedno imaju dewvet naslov prvaka Evrope, Bayern pet a Barcelona četiri.

– Gost večeri je Toni Karačić, nekada odlični nogometaš Širokog Brijega koji je u igračkoj karijeri odigrao 137 utakmica i postigao 59 pogodaka. Vrlo rano završio je igračku karijeru i otišao u trenerske vode u kojima je postao prepoznatljiv po stvaranju i otkrivanju mladih talenata. U trenerskoj karijeri vodio je dva puta Široki Brijeg. Početkom ove godine ponovo je imenovan na funkciju selektora U 19 reprezentacije BIH. Potpuno nova selekcija, koja mnogo obećava.
Ovo je važno jer su pred nama kvalifikacije za EP U 19, grupne faze koja se igra u našoj zemlji od 14 do 19 maja.

Odlična prilika da iz prve ruke saznamo ko su novi biseri BH nogometa koji žele na EP….

Budite uz OBN, u srijedu od 20.00