PJEVAČICA IMA RAK NA PLUĆIMA: Još se nadam da će mi terapija pomoći…

605

Kad joj je prije nepune dvije godine preminuo suprug Svetomir Šešić, legendarna pjevačica Usnija Redžepova morala je da se okrene sopstvenoj borbi s opakom bolešću pluća.

usnija redzepova

Između terapija živi u Skoplju gdje o njoj brinu brat i snaha, a trenutno je ponovo na liječenju u Beogradu. Iako je došlo proljeće i beogradske ulice su obasjane suncem, legendarna pjevačica Usnija Redžepova (69) prolazi kroz svoje najteže dane.

Već godinama njeno zdravstveno stanje nije najbolje, ali u posljednje vrijeme ona se s tim sve teže nosi. Čak i prije smrti njenog supruga Svetomira Šešića Šeleta, Usniji je nakon problema sa srcem ugrađeno nekoliko stentova, ali kad je ostala bez svog životnog pratioca, stvari su se drastično pogoršale. Rak na plućima sve teže podnosi, ali ona nekim čudom ipak ne gubi volju. Zimus se oglasila iz Skoplja, gdje boravi između terapija u kući svog brata i snahe, rekavši da terapije daju rezultate i da se osjeća mnogo bolje od kada pazi na svoje zdravlje. Ponovni dolazak u Beograd planirala je za februar ove godine, ali nije mogla da putuje zbog lošeg vremena. Kad je došla, čekala ju je nova etapa liječenja, koju je započela već dvije nedjelje po dolasku u Srbiju.

– Tokom zime bila sam u Makedoniji, tamo mi je lakše jer mi pomažu brat i snaja. Čekala sam toplije dane da dođem u Beograd, ali loše vreme se odužilo. Mislila sam da doputujem krajem februara, ali došla sam tek u drugoj polovini marta. Ovde su mi propisali nove terapije i s njima sam počela dve nedelje po dolasku – rekla je telefonom Usnija za Story jer joj je, prema njenim riječima, svaki susret i razgovor izuzetno naporan.

usnija redzepova dom
usnija redzepova dom

– Nisam raspoložena za viđanja i razgovore jer mi je teško. Od dugog ležanja pojavile su mi se degenerativne promene na kičmi i dok ne uzmem jake lekove protiv bolova, ne mogu da razgovaram ni sa najbližima iz svog okruženja, a kamoli s nekim drugim. A i kad ih uzmem, treba da prođe određeno vreme kako bi one počele da deluju i tada uopšte nisam sposobna za bilo kakvu priču – kaže Usnija.

Ipak, ne pada joj na pamet da se preda. Ovih dana ljekari su joj dodatno produžili terapiju i ona svakog dana uredno odlazi u bolnicu.

– Evo, upravo sam izašla iz zgrade bolnice i idem kući. Ponovo su mi produžili terapiju i to uopšte nije lako podneti, ali borim se, šta ću. Ne gubim nadu, verujem da će mi uskoro biti bolje – kaže Usnija koja uprkos svim nedaćama u sebi ima više optimizma nego većina drugih ljudi.

Izvor:Senzacija.ba