Nastavlja se Festival „Eko-etno“ na Sonom trgu u Tuzli

742

Višednevne nepovoljne vremenske prilike uvjetovale su odgađanje programa Festivala „Eko-etno“ na Sonom trgu u Tuzli, koji je počeo 19. maja.

sajam150606-4

Na Festivalu izlažu proizvođači zdrave hrane i tradicionalnih proizvoda, uz bogat kulturni program u izvedbi tuzlanskih kultuno-umjetničkih društava, horova i muzičkih grupa.

Stvaranjem povoljnih vremenskih prilika, Festival će se nastaviti, svakodnevno, od 17 do 22 sata. Na otvorenoj sceni na Sonom trgu svake će večeri, od 19 sati, biti realiziran bogat muzički program.

U četvrtak, 28. maja, od 19 sati, nastupit će „Tuzlanske mažoretkinje“, Muzička sekcija Tinejdžerskog centra „Zemlja djece“, te Plesna grupa „Kuće plamena mira“.

U petak, od 19 sati, nastupaju tuzlanski horovi i vokalni ansambli „Slovenčice“, „Iskre“, Mješoviti hor UKUD „Zvonko Cerić“, te najvjerovatnije i Ansambl „Tuzlanke“.

U subotu, od 19 sati, Tuzlaci će imati posebnu priliku da vide program pod naslovom „U slavu zajedništva“, kada će zajedno nastupiti hor Behram-begove medrese, vokalne solistice Katoličkog školskog centra „Sv. Franjo“ i hor Srednje muzičke škole Tuzla.

Na prostoru Sonog trga, u sastavu „Festivala „Eko-etno“, u toku je postavka zabavnog parka „Mali svijet“, kako bi kompletna manifestacija bila obogaćena dječijom radošću i vedrinom.