LIGA PRVAKA NA OBN: Real Madrid – Juventus

531

U prvoj utakmici Juventus je utišao kritičare i pobijedio aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid sa 2:1.

thumb460_71145_unnamed (8)

Zanimljivo, Real Madrid je dva puta dosada gubio u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka s 2:1 i oba je puta ispao. Bilo je to 1973. protiv Ajaxa i 2012. godine protiv Bayerna. Na Bernabeu Kraljevski klub će pokušati da izbori finale i odbrani naslov prvaka Evrope, što do sada nijednom klubu nije uspjelo.

Za to će im, kako je nakon duela u Torinu rekao Carlo Ancelotti, trebati još jedno odlično izdanje i podrška sa tribina, koja bi prema njegovima riječima mogla i presuditi. Juventus sa druge strane može biti zadovoljan ostvarenim trijumfom a da bi se plasirali u finale, potrebno im je još jedno savršeno izdanje. Revanš se igra za 8 dana u Madridu na Santiago Bernabeu, uz direktan prijenos na OBN-u. Gost večeri u studiju OBN TV je Denijal Pirić, nekada odlični nogometaš i legenda zagrebačkog  Dinama.

Punih 8 godina igrao je za ovaj klub i bio je  član zlatne generacije modrih koji su osvojili „Kup velesajamskih gradova“ 1967 pobjedom u finalu protiv slavnog Leedsa 2:0. U igračkoj karijeri odigrao je preko 238 utakmica i postigao 47 pogodaka. Za ex YU reprezentaciju odigrao je 6 utakmica i postigao jedan pogodak. U Dinamu kao i u Sarajevu, bio je ljubimac navijača, pravi virtuoz sa loptom, radilica na sredini terena sa jakim i preciznim šutom.

Denijal je danas je tehnički direktor svih selekcija N/FSBIH. Takođe zadužen je i za stvaranje novih nada bh. nogometa uz punu podršku svim selektorima da se stvore svi uslovi za najkvalitetniji rad. 2008 godine vodio je A selekciju BIH protiv Azerbejdžana u Zenici.