FINALE LIGE PRVAKA: Duel Juventusa i Barcelone samo na OBN TV

627

U subotu 06.juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu snage će u finalu Lige prvaka odmjeriti veliki rivali, Juventus i Barcelona. Biće to osmo finale i za jedne i za druge, Barca do sada ima četiri naslova prvaka Evrope, dok je Juventus dva puta bio prvak Starog kontinenta.

LP_WEB_568X300_06062015

Nakon što je u prvih pet finala osvojila samo jednu titulu, Barcelona je zadnja tri puta 2006., 2009. i 2011. sva tri puta pobijedila, jednom Arsenal i dva puta Manchester United. Juventus je sa druge strane svoj drugi naslov osvojio 1997.godine a poslije toga samo jednom je igrao finale, 2003. protiv Milana, kada je poražen nakon penala. Barcu predvodi nezaustavljivi trio Messi-Suarez-Neymar, koji ruši sve rekorde a prije nekoliko dana su potvrdili i osvajanje naslova prvaka Španije, što je prvi trofej pod vodstvom Luisa Enriquea. Sa druge strane, Juve je već davno osvojio četvrti uzastopni naslov u Italiji.

Stara Dama igra odlično ove sezone a duel u Berlinu biće posebno emotivan za kapitena Gianluigi Buffona i Andreu Pirla, koji su 2006. na Olimpijskom stadionu u Berlinu sa reprezentacijom Italije postali prvaci Svijeta.

U svakom slučaju očekuje nas spektakularna utakmica između trenutno dva najbolja evropska tima, ali ni tu nije kraj. Berlinsko finale samo je uvod u nove tri sezone Lige prvaka u kojima ćemo zajedno uživati na OBN televiziji.

Budite uz OBN TV u subotu,  od 20.00