Cristiano Ronaldo – Jedini fudbaler u svijetu ikada koji je u pet sezona za redom postizao 50 i više golova!

720

crrcrcrcrrcrc

MADRID (AA) – Cristiano Ronaldo sa tri gola protiv Seville (3:2) postao je jedini fudbaler u svijetu ikada koji je u pet sezona zaredom postizao 50 i više golova.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), na taj način nadmašio je i slavnog Brazilca Pelea. On se 50 i više puta u strijelce upisivao četiri sezone uzastopno. Društvo bi mu od ove godine mogao praviti i Lionel Messi, kojem je potreban još jedan gol da bi se upisao u historiju kao igrač koji je četiri godine uzastopno postizao 50 i više pogodaka.

Ronaldo je do rekorda stigao nakon što je ove sezone u Španiji dao 42 gola u 32 utakmice, kojima je pridodao 10 u evropskim takmičenjima.

Pogodcima protiv Seville postao je fudbaler sa najviše postignutih golova jednom klubu u Španiji. Čak 18 puta tresao je mrežu Andalužana u 12 utakmica.

Ronaldo je sa Real Madridom ostao u tri za titule i u Ligi prvaka i u Primeri. U polufinala najelitnijeg svjetskog takmičenja „kraljevski klub“ sastat će se sa Juventusom. Tri kola prije kraja prvenstvene trke u Primera ligi Barcelona je lider sa 87 bodova, dva više od Reala. Do kraja šampionata Katalonci će dočekati Real Sociedad, biti gosti aktuelnog prvaka Atletico Madrida i u zadnjem kolu ugostiti davljenika Deportivo La Corunu, dok će Real kući igrati sa Valencijom i Getafeom, te ići na megdan Espanolu u Barcelonu, piše Anadolu Agency.