Tuzlak Vanja Stevanovic – Vanyano predstavlja BiH na Ibizi 2015. godine

419

Vanyano

Drugu godinu, za redom, tuzlak predstavlja BiH na završnom Burn residency takmičenju najboljih madih DJ-a elektronske muzike

Tuzlak Vanja Stevanović aka DJ Vanyano, u subotu, 25. aprila, u okviru završnog kruga kvalifikacija Burn residency takmičenja, izabran je za najboljeg mladog DJ-a u BiH, čime je stekao pravo učešća na svjetskoj završnici Burn residency takmičenja ovog ljeta, na Ibizi.

U finalom mix off izboru, emitovanjem muzičkih setova finalista, u programu prestižne radio stanice Ibiza Sonica, pred milionskom publikom, našlo se pet finalista iz BiH, od čega dva iz Tuzle, Adnan Ramadanović aka Doaman i Vanja Stevanović aka Vanyano.

Žiri je jednoglasno odlučio da našu državu, na završnici, predstavlja ovaj drugi, DJ i producent koji iza sebe ima veliki broj nastupa i objavljenih autorskih radova.
Vanyano će nastaviti svoj put i takmičenje među najboljim mladim svjetskim DJ-ima i producentima elektronske muzike ovog ljeta na Ibizi.

Upravo tamo će se potruditi zadovoljiti visoke kriterije postavljene od strane stručnog žirija, kojeg čine neka od najpoznatijih imena iz svijeta elektronske muzike i pokušati osvojiti ugovor vrijedan 100.000 eura.

Velika mi je čast što sam osvojio ovo finale koje me vodi među najjača imena scene elektronske muzike u svijetu.
S ponosom ću predstavljati našu Bosnu i Hercegovinu i potruditi se da se naš zvuk čuje još dalje u svijetu.
Zahvaljujem se ostalim takmičarima i svima koji su vjerovali u mene, jer bez vas ne bih ni došao ovako daleko-izjavio je Vanyano prilikom proglašenja pobjednika.

Podsjetimo se da je prošle godine historijski uspjeh za grad soli, ostvario njegov prethodnik i saradnik, DJ Borg, plasiravši se među devet najboljih na svijetu, te postao prvi tuzlak koji je nastupao kao DJ na Ibizi.
Plasman dva mlada DJ-a elektronske muzike iz Tuzle, u ovogodišnje finale, jasno govori o tome koliko je kvaliteta muzičke scene u gradu soli napredovala.

Pored dvojice pomenutih tuzlaka u finalu su se našli Amir Groove, Zuba i Alexander de Funk.