Održan posljednji sastanak Organizacionog odbora Sve spremno za Sajam malog biznisa

287

DSCN6330

Danas je u SKPC „Mjedan“ održan posljednji sastanak Organizacionog odbora za prvi Sajam malog biznisa koji će se održati u Tuzli, od 16. do 18. aprila 2015. godine. Zaključeno je da su sve organizacione pripreme privedene kraju i da Tuzla može dočekati 150 izlagača i 50 predavača na prvoj reviji poslovnih ideja za građane koji traže posao i dodatnu zaradu.

Učešće na Sajmu će putem javnih tribina i predavanja uzeti nadležna ministarstva, centri za edukaciju, biroi za zapošljavanje, odnosno, udruženja nezaposlenih, kako bi pitanje borbe protiv nezaposlenosti približili aspektu poduzetničke kulture, prekvalifikacije i usvajanja novih poslovnih ideja. Pokretač Sajma, Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla, također će na Sajmu imati svoj štand na kome će se moći dobiti sve informacije o pokretanju malog biznisa.

Medijski partner SaMBiT-a je RTV7 koja će pratiti sve aktivnosti i vršiti direktan prenos sa Sajma, te u svome otvorenom studiju predstavljati goste koji imaju šta reći o pokretanju malih biznisa i poslovnim idejama za koje nisu potrebna velika ulaganja.

Putem youtube kanala RTV7, šira javnost će se moći upoznati sa predavanjima o malom biznisu i ostalim sadržajima Sajma.

Sajam će pratiti bogat kulturni program, pozorišne predstave, koncerti narodne muzike i nastupi kulturno-umjetničkih društava, a učenici osnovnih i srednjih škola će organizirano posjetiti Sajam u sklopu edukacije i razvijanja senzibiliteta za poduzetničku kulturu.

Na Sajmu će se pojaviti izlagači iz cijele Bosne i Hercegovine, od Banja Luke, preko Sarajeva i Zenice, do Bijeljine, a očekuje se i dolazak gostiju iz susjednih država.