Ambasador Republike Mađarske posjetio Tuzlu

311

qwert

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, danas se, u Gradskoj upravi, sastao sa Ambasadorom Republike Mađarske, Jozsefom Negyesiem i ekonomskim savjetnikom mađarske ambasade, Peterom Heteiom. Sastanku je prisustvovao i Alen Durić, direktor komercijalnih poslova preduzeća Drampek d.o.o. iz Tuzle.

Na sastanku se najviše govorilo ekonomskoj situaciji u Tuzli i mogućnostima ekonomske saradnje između Grada Tuzla i Republike Mađarske, sa konačnim ciljem smanjenja broja nezaposlenih, kao jednog od najvažnijih problema u našoj državi.

U razgovoru dviju delegacija istaknuti su projekti na kojima se do sada veoma uspješno sarađivalo na polju ekonomije, kao i u oblasti kulture.

Gradonačelnik Imamović je Nj. E. Jozsefa Negyesia upoznao sa dosadašnjom saradnjom Tuzle i Pečuha, te projektima koje je Grad Tuzla spreman u budućnosti realizirati i uslovima za investiranje u Tuzli, stavljajući naglasak na industrijsku tradiciju i kvalitetnu radnu snagu, kao i na potencijale u turizmu. Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao mađarske investitore da posjete naš grad, uvjere se u pogodnosti i ulažu u pespektivne projekte koji im se nude.

Ambasador Republike Mađarske u Bosni i Hercegovini Jozsef Negyesi je, u prisustvu delegacije sačinjene od ekonomskih savjetnika i privrednika izrazio zadovoljstvo nakon ovog susreta, te naglasio da će pozvati mađarske investitore koji su zainteresirani za poticanje novih investicija u Tuzli i najavio skorašnju posjetu svojih najbližih saradnika, kako bi se još konkretnije razgovaralo o budućoj ekonomskoj saradnji.