Obilježen Dan nezavisnosti BiH u Bosanskoj Krupi

231

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, predsjedavajući Općinskog vijeća Ćazim Kasić i predstavnici pojedinih političkih stranaka iz Bosanske Krupe, danas su obišli Centralno spomen-obilježje u Bosanskoj Krupi, spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, te šehidska mezarja u Jezerskom i Pištalinama. Na svim tim mjestima, šehidima, borcima Armije RBiH, proučili su Fatihu i položili cvijeće.

1

Nakon toga, u čast obilježavanja Dana nezavisnosti, u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa.

Prisutnima se na sjednici prvo obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Ćazim Kasić, pozdravio prisutne i čestitao praznik.

„Danas, nakon 23 godine od proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, naša država se suočava sa mnogim problemima,još uvijek postoje oni koji je osporavaju, omalovažavaju,blokiraju rad njenih institucija i ko zna na koji i kakav način pokušavaju umanjiti njenu ljepotu.
Unatoč svemu, na nama je, na našim budućim generacijama, da čuvamo,da branimo ono što su Bošnjaci branili stotinama godina prije nas i da je učinimo mjestom dostojnim za život građana“, istakao je predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa.

Prigodnim referatom prisutnima se u sali Doma kulture obratio i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, svim Bosancima i Hercegovcima čestitao praznik i rekao da je Bosanska Krupa nezavisnost BiH platila sa 505 svojih najboljih sinova i da nam ta brojka uvijek mora biti u mislima. Kaže kako se oni nisu žrtvovali da bi se mi u Bosni i Hercegovini svađali i podmetali jedni drugima i tako pomagali onima koji žele podijeliti našu domovinu, već su se borili za demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

„Izgrađujući svoju općinu, praveći uslove za nova radna mjesta, asfaltirajući puteve, izgrađujući škole, vodovode, nove zgrade i sve ostalo što je potrebno za jedan normalan život najviše ćemo doprinijeti očuvanju nezavisnosti naše domovine i zato ja kao prvi čovjek bosanskokrupske općine nastojim okupiti sve prosperitetne snage koje vole ovu općinu bez obzira iz koje stranke dolaze, kojim se poslom bave i gdje trenutno žive, da svi počnemo puhati u isto jedro kako bi ovaj naš mali brod išao brže u pravcu prosperiteta i napretka. Mislim da nove proizvodne hale, kilometri asfaltiranih puteva, novi vodovodi za Jezerski, Mahmić Selo, Veliki i Mali Radić to i govore, da u tome uglavnom uspijevam i da se rezultati tih napora trebaju vidjeti tek u nekoliko narednih godina kada će Bosanska Krupa sigurno biti poželjnije mjesto za život i u koju će se naši mladi i školovani kadrovi vraćati ali ne da bi bili na Birou rada nego da bi radili svoj posao u firmama koje su izgrađene ili će biti izgrađene u Bosanskoj Krupi“, rekao je između ostalog načelnik Halitović.

U kulturno-umjetničkom dijelu svečane sjednice nastupili su članovi recitatorske i horske sekcije KUD “Grmeč” iz Bosanske Krupe.

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa upriličena je i kolektivna izložena slika.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa