LIGA PRVAKA: Duel Chelsea – PSG uz Darka Vojvodića

276

LP-11.3. 568X300

U programu OBN-a pogledajte večeras od 20:40h direktan prijenos derbija osmine finala između Chelseaja i PSG-a. U prvom susretu na Parku prinečva rezultat je bio 1:1.

Ovaj susret je repriza iz četvrtfinala prošle sezone s tim da je tada prvak Francuske u Lodnon putovao sa većom prednošću od 3:1, ali ni to nije bilo dovoljno, Chelsea se pobjedom od 2:0 plasirao u polufinale.

Ovaj put Plavci su izvukli puno bolji rezultat pa je logično da su favorit uoči revanša. Biće to zanimljiv okršaj timova punih zvijezda, sa jedne strane Zlatan Ibrahimović, Edison Cavani te stubovi odbrane PSG-a, Thiago Silva i bivši igrač Chelseaja David Luiz. Sa druge strane uz Jose Mourinha, stajaće njegovi puleni, Diego Costa, Cesc Farebagas, Eden Hazard i ostali.

Gost u studiju je Darko Vojvodić, jedan iz plejade mladih trenera u Bosni i Hercegovini, sa UEFA PRO licencom, koju je potvrdio stažom u bečkom Rapidu i dobio sve pohvale tamošnjih eksperata sa največom ocijenom 10. Nekada odlični nogometaš tuzlanske Slobode, ljubimac navijača, sada je trener koji gaji njemački i engleski stil nogometa. Vojvodić je trenutno trener federalnog prvoligaša Goška iz Gabele sa ambicijom da ove godine uđe u Premier Ligu BIH.