INTERVJU: Alem Bajrović – Radite ono što najbolje znate i ono u čemu se dobro osjećate

368

Na našem portalu smo ugostili Alema Bajrovića učesnika muzičkog takmičenja Pinkove Zvezde.

Alem dolazi iz Sarajeva a za naš portal je otkrio kako su tekli njegovi prvi koraci u muzici,kako se prijavio na audiciju za Pinkove zvezde i još mnogo toga možete pročitati u nastavku.

PINKOVE-ZVEZDE-Epizoda-029-Upper.Still118

Sudeći prema onom dok te slušamo kada pjevaš, rekli bismo da se već dugo baviš pjevanjem. Da li je to tako?

– Pošto sam relativno vrlo mlad (20) ne mogu reći da se dugo bavim pjevanjem,ali imam dosta javnih nastupa iza sebe kao npr.navest ću da sam prestavljo BiH-u na međunarodnom dječijem festivalu u San Remu još dok sam pohađao osnovnu školu

Ti si definitivno postao miljenik publike, to se vidi i po tvom Facebook profilu i usudit ću se reći kako imaš zaista pravu armiju fanova. Kako si osvojio publiku za tako kratak period, da li su možda godine te koje su uticale na to ?

– Pa moguće je da su godine u pitanju a i fizički izgled je vrlo bitan za ovaj posao. I kada su u pitanju fanovi da kažem da ih mnogo uvažavam i dat ću sve od sebe da opravdam njihovo povjerenje jer oni mi daju snagu za svaki moj naredni nastup.

Kako si došao na ideju da se prijaviš na PINKOVE ZVEZDE ?

– Prvo moje prijavljivanje za ovaj tip takmičenja je bio sa 16godina u ZMBT-u , i na prvo pojavljivanja dobio sam prolaz i pohvala. Da naglasim da je u žiriju bio jedan od najboljih BH muzičara gdin. Armin Šaković koji mi je uručio prolaznicu u ZMBT, i na poleđini napisao pjesmu koju treba da odpjevam na nekom od narednih nastupa. I došlo je vrijeme kada ću ispuniti njegovo obećanje jer ću istu odpjevati u sljedeći krug takmičenja, i ovom prilikom ga puno pozdravljam. Drugo prijavljivanje je u “Zvezde Granda”. Prvi moj nastup je bio vrlo upečatljiv sa pjesmom “Jesen u mom sokaku”, gdje sam dobio glasove svih članova žirija, međutim u baražu se nešto iskomplikovalo… Nisam se demoralisao, naprotiv vjerovao sam u sebe i prijavio se u “Pinkove Zvezde”

Oduševio si publiku, a i žiri , kakva su tvoja očekivanja na Pinkovim zvezdama ?

– Ja lično očekujem dobar plasman, jer mislim da žiri i publika vjeruje u moj kvalitet.

Možda je prerano govoriti o tome, no očekuješ li ulazak u finale ?

– Da budem malo ne skroman a u suštini ne očekujem. Normalno, ako bude sve teklo kako treba, jer sada recimo na ovom zadnjem nastupu imao sam peh, dobio sam gnojnu anginu grla i bilo je pitanje mog nastupa, ali ipak se sve dobro završilo.

Kako stižeš uskladiti obaveze, snimanje emisija, kako sada reaguje raja iz tvog grada, ali i iz drugih gradova kada te vidi na ulici ?

– Pa kada nešto volite nije teško. Upravo moja raja iz Sarajeva i dalje mi daje moral i snagu da sve postignem. Raja me prepoznaje, zaustavljaju me da bi mi čestitali i poželjeli sreću u daljem takmičenju.

Kakav je osjećaj kada stojiš pred žirijem i čekaš komentare? Da li ti laskaju pohvale, a kako prihvatiš kritike?

– Stati pred takve članove žirija je velika čast a i odgovornost, neopisiv je osjećaj kada dobijete pohvale od njih, mada ni kritike nisu gorke jer samo mogu pomoći za rad.

Šta misliš postoji li neko od tvojih kolega, takmičara ko bi bio spreman na gotovo sve da se domakne pobjede ?

– Nisam o tome razmišljao, mada toliko je reality show zanimljiv da me nebi ništa iznenadilo. Ali ipak to nije moguće izvesti ni pod razno, jer toliko je ova produkcija ozbiljna i profesionalna. Nek pobjedi najbolji.

Da li se pribojavaš ako recimo postaneš prepoznatljivo ime muzičke scene tog svijeta, svijeta šoubiznisa u koji već lagano koračaš ? Ipak, nije to samo mikrofon u ruke i pjevati, to je itekako zanimljivo publici, no mediji bi mogli da se sem tvojih muzičkih kvaliteta zainteresuju i za tvoj privatni život ?

– Sada razmišljam da postanem prepoznatljiv tj. da što bolje pjevam i izgledam na sceni, jer tako se odužujem mojoj vjernoj publici i Vašim čitaocima.

Kako je zabavljati publiku u nekom lokalu, da li imas nastupa i gdje te tvoji fanovi mogu uskoro vidjeti ?

– Mislim da je pravi užitak družiti se sa ljudima kojo Vas vole. Još ne nastupam aktivno jer ima vremena za to, jer mislim da moje vrijeme tek dolazi.

I za kraj poruka za sve naše vjerne čitaoce !

– Poruka za čitaoce glasi: ” Radite ono što najbolje znate i ono u čemu se dobro osjećate. ”
Vaša buduća “Pinkova Zvezda” Alem Bajrović