Gradonačelnik Jasmin Imamović ozvaničio puštanje u rad novog pogona u Pivari Tuzla

253

pivara

Danas, 30.03.2015. godine, povodom održavanja dana otvorenih vrata u Pivari Tuzla, gradonačelnik Jasmin Imamović je, zajedno sa premijerom TK Begom Gutićem, presijecanjem vrpce ozvaničio puštanje u rad novog pogona za etiketiranje ambalaže.

Prilikom obraćanja prisutnima, gradonačelnik Imamović je istakao da ga veoma raduje svaka modernizacija proizvodnje i proizvodnih pogona jer se time poboljšava i kvaliteta samog proizvoda. Takođe je naveo da svakodnevnom kupovinom domaćih proizvoda pomažemo održavanje postojeće proizvodnje i stvaramo mogućnosti za kreiranjem novih radnih mjesta, kako bi se smanjila nezaposlenost u Bosni i Hercegovini. Svako ulaganje u proizvodnju i ekonomiju znači stvaranje pozitivne klime i poziv za druge investitore da čine isto, sa ciljem stvaranja povoljnijih uslova za život građana.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici brojnih medija i druge mnogobrojne zvanice.

Direktor Pivare Tuzla, gospodin Fahrudin Salihović je kratkim govorom upoznao prisutne o dosadašnjim milionskim ulaganjima, novitetima i rezultatima preduzeća, nakon čega su posjetioci obišli i pogon u Pivari Tuzla.