Amel Ćurić briljirao na sceni X Factora, žiri poručio da su dobili finalistu

356

150329066.2_xl

BiH je imala večeras tri predstavnika na najpopularnijem muzičkom showu X Factor Adria. Četveročlani žiri u sastavu Massimo Savić, Željko Joksimović, Aleksandra Kovač i Tonči Huljić bili su oduševljeni njihovim nastupima i prošli su dalje.

Bh. pjevač Amel Ćurić poznat kao pobjednik prvog showa OBN Talenti, prijavio se na ovogodišnji X Factor Adria. Žiri ga je odmah prepoznao, a na kraju je bio iznenađen i oduševljen njegovom izvedbom.

Žiri je zaista uživao, a publika je Amela nagradila aplauzom tokom i nakon izvođenja pjesme “Da te Bogdo ne volim” od Bijelog dugmeta.

“Mi nemamo šta više tebe slušati ili provjeravati. Znam da si dobro prošao u Bosni i ovdje ćeš dobro proći. Nadam se da će ti se dogoditi pjesma jer pjesma odlučuje sve, pjesma koja je pisana za tebe, dogodi se tebi, ti je proživiš i ljudi se povežu s njom. To ti jedino fali”, rekao je Masimo Savić.

Tonči Huljić je također pohvalio njegovu muzikalnost kazavši kako je bio nježan, sirov i surov, što je sasvim odgovaralo pjesmi, dok je Aleksandra Kovač kazala kako je ispričao fantastičnu priču.

Nastup je zaključio Željko Joksimović kazavši kako misli da su upravo dobili finalistu.

https://www.youtube.com/watch?v=XMaYy3u60ts