Povodom Dana nezavisnosti BiH: Klas podijelio 3.000 peciva putnicima u tramvaju

204

DSC_6504

(Sarajevo, 27.02.2015.) – Povodom Dana nezavisnosti BiH, promoteri kompanije Klas d.d. Sarajevo, odjeveni u tradicionalne narodne nošnje, podijelili su danas 3.000 svježih toplih peciva u tramvaju na relaciji Ilidža-Baščaršija. Ovaj neobični događaj upriličen je u brendiranom tramvaju koji promovira Velepekaru i njen zaštitni znak – popularni Klasov polubijeli hljeb.

Klas je time želio još jednom podsjetiti javnost na značajnu ulogu Velepekare Klas u novijoj historiji Sarajeva i BiH. Ne treba zaboraviti da je tokom rata 1992-1995. Sarajevo preživjelo zahvaljujući, između ostaloga, Velepekari i polubijelom hljebu. U periodu od 1. aprila 1992. do 31. januara 1997. godine Velepekara je proizvela i građanima isporučila više od 131 milion komada hljeba, te skoro četiri hiljade tona peciva i drugih pekarskih proizvoda. Većina ove hrane Sarajlijama je podijeljena besplatno, u humanitarnim akcijama.

Osim toga, današnja akcija promovira kvalitetnu i zdravu ishranu koju potrošačima nudi upravo Klas d.d. Sarajevo. Vodeći brigu o zdravlju svojih potrošača, Klas proizvodi hljeb i pecivo od pažljivo biranih zrna žitarica i najkvalitetnijeg brašna, pri čemu strogo primjenjuje međunarodno priznate standarde upravljanja kvalitetom, ISO, HACCP i Halal.

Putnici u tramvaju prijatno su bili iznenađeni gestom Klasa, a posebnu pažnju plijenili su promoteri odjeveni u tradicionalne narodne nošnje.