MH Photography

448

mh

 

Fotograf Muamer Halep iz Travnika fotografijom i video produkcijom počeo se baviti 2009 godine.Bio je član jedne hip-hop grupe iz Travnika gdje im je bio potreban neko ko će raditi video spotove, Muamer je preuzeo tu odgovornost na sebe iako kako kaže nije uopšte znao kako se to radi. Počeo je istraživati programe , i tako bez ičije pomoći je krenuo sa poslom.U početku je radio klipove sa slikama, da bi kasnije uradio prvi spot koji nikada nije objavljen.

Nakon  toga uradio je kratki film za Sony takmičenje koji je po njemu bio jako dobar i kvalitetan, međutim nije osvojio ništa. U Muamerovoj nazovimo je karijeri dolazi do malog zatišja.Tu pauzu je iskoristio učeći neke nove specifičnosti za foto i video produkciju. Poslije toga snima novi spot koji prolazi kod ljudi  fenomenalno,  objavljen je na FACE TV, i to mu daje krila da radi još bolje.I tako radeći spot po spot sada je tu gdje jeste i može se pohvaliti , da je uradio najviše spotova u Travniku. To mu je pomoglo, da krene raditi na televiziji gdje je stekao veliko iskustvo.

 O fotografiji Muamer nam je rekao da je na poklon dobio još od pojave prvih digitalaca kod nas 2005 godine jedan  aparat  što mu je bilo mnogo interesantno, jer možeš da slikaš, a nije ti potrebno da čekaš izradu fotografije, da bih vidio ono što si uslikao.

 U početku je počeo da slika cvijeće, insekte, nebo, oblake i to mu je bilo tada  velika inspiracije.No, međutim kasnije je počeo da traži nešto novo i krenuo je sa portretima koji su mu danas omiljeni.