BOSANSKA KRUPA: Čestitka Općinskog načelnika povodom Dana nezavisnosti BiH

211

armin halitovic1

Povodom predstojećeg 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i u svoje lično ime, svim svojim sugrađankama i sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima, upućujem iskrene čestitke.

Prvenstveno zbog mlađeg naraštaja, podsjećam da se 1. marta 1992. godine na referendumu većina stanoviništva izjasnila za to da Bosna i Hercegovina bude nezavisna i suverena država unutar svojih historijskih potvrđenih granica. Misli se i poziva na granice potvrđene 25. novembra 1943. Nakon uspješno provedenog referenduma Bosna i Hercegovina je 6. aprila 1992. godine stekla međunarodno priznanje.

Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, suverenost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.

Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.

Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda, u kojoj neće biti diskriminacije ni po kojem osnovu.
Bosanci i Hercegovci, od srca vam želim svako dobro. Još jednom, sretan Dan nezavisnosti.

OPĆINSKI NAČELNIK
Armin Halitović