“Voljeti nekog, znači pristati da ostariš sa njim.”

196

 

 

10417520_288692468007324_8223346008869448595_n

Postoje osobe koje ti uljepšaju život i osobe koje ti pokvare život. Postoje osobe zbog kojih bismo željeli da nam trenuci s njima traju vječno. Zaista, lako je izdvojiti te osobe. Lako ih je voljeti i željeti svim srcem.

Držeći se u životu izreke : ” Vrijeme liječi sve”, shvatila sam da nije tako. Vrijeme ne liječi ono najljepše šta nam se desilo iako toga više nema, ono što je ostalo duboko urezano u nama. Naučila sam u svemu tome da se treba naviknuti da nečeg više nema, prihvatiti to. Neke stvari, osobe su za uspomene. Uspomene koje ćemo hrabro čuvati od svih i ne dopustiti da ih diraju. Mogu reći da sam dobro, sretna. Prvenstveno zbog toga što sam zdrava. To je najbitnije. Sretna sam što imam obitelj koja me neizmjerno voli. Sretna sam što imam muškarca koji bi sve uradio za mene.

Prije nekoliko godina, mislila sam da ljubav ne postoji. Mislila sam da sve može trajati, ali da ima ubrzo kraj. Sa svojim muškarcem kad sam, shvatim da ovo naše nema kraj i da može zauvijek trajati. Dok živimo. Zaista je prekrasno imati nekog ko te voli i koga voliš. Prekrasno je kad se opet smiješ zanosno i sjajem u očima. Imati ono što je tvoje, što tebi pripada srcem i dušem, to treba čuvati prkosno od svih. S njim zaboravim na minute, na vrijeme, na ljude.

Lijepo je imati svijet u kojem postojimo samo ja i on. Neke svađe, nemiri, tužni događaji, sve prođe. Nakon toga tek shvatimo jačinu ljubavi. Onog što smo stekli. Onog što smo prošli skupa. Shvatimo koliko ne možemo jedno bez drugog. Neke osobe ti se dogode jednom u životu. S nekim osobama samo jednom u životu osjetiš istinsku, čistu, pravu ljubav. Jednom u životu ti tijelo zadrhti zbog nekog, oči ti sijaju kao nikad i želiš da traje i traje. Ja sam tu osobu pronašla. Ja sam to osjetila.

Svim ljudima na ovom svijetu, svima koji ovo pročitaju, želim poručiti da nikad ne odustaju od onog što vole, da se bore do posljednjeg daha. Želim da pronađete nekog takvog. Nekog ko će ti u svakom trenutku pokazati šta mu značiš, i kad naiđete na prepreke, preskočite je. Nasmiješite se, zatvorite oči i sjetite se trenutaka s njim i bez njega. Vidjećete svijet bez njega i s njim. Shvatićete kako je ljepše. Ako pri mašti tu osobu možeš kraj sebe zamisliti zauvijek, u starosti, to je to.

” NEMOJ DA TE STRAH OD PORAZA SPRIJEČI DA PONOVO ZAIGRAŠ.”

PIŠE : SAJRA ČATAKOVIĆ