Večeras izbor za MISS svijeta, BiH misica izabrana za Top model

238

i

Ko će ponijetiti laskavu titulu  Miss svijeta i zamijeniti aktuelnu Miss svijeta Filipinku Megan Young na svjetskom tronu ljepote,   saznaćemo večeras. Među 122 djevojke koje se večeras u Londonu  takmiče za laskavu titulu najljepše na svijetu je i predstavnica bh. Isidora Borovčanin.

Isidora Borovčanin izabrana je za  Top model, a svjetske kladionice joj daju osrednje  šanse, pa je tako iza sebe ostavila 79 djevojaka, a do trona je dijele 42 djevojke, koje, po mišljenju kladioničara imaju veće šanse od nje  da godinu dana vladaju svjetskim tronom ljepote.

Top model je jedna od pet kategorija u kojima su proglašene pobjednice prije zvanične odluke o izboru Miss svijeta. Tako je najbolji talent pokazala sopranistica iz Malezije, u oblasti multimedije najuspješnija je predstavnica Sjedinjenih Američkih Država, dok je u kategoriji “beach fashion” pobijedila Šveđanka. U sportskim vještinama briljirala je predstavnica Finske.

Izbor Miss svijeta privodi se kraju, a naša Isidora kući će donijeti najmanje jednu titulu, prenosi portal klix.ba

Kako se prije svakog finala pravi selekcija i grupe najboljih djevojaka, one se iskazuju u kategorijama top model, talent, sport i kupaći kostim. Plasmanom među pet modela Borovčanin je ostvarila značajne poene pred finalni izbor.

Isidora je do sada ostvarila zapažene rezultate i osvojila veliki broj bodova za ostvarivanje dobrih rezultata. Osvajanje titule Top modela  potvrda je Isidorinih kvaliteta i samim tim odbacuje optužbe BH javnosti da je njen izbor za MISS BiH namješten i kupljen.

 

Navijamo za Isidoru i nadamo se da će ostvariti istorijske rezultate za BiH na ovom takmičenju.