Šekib Mujanović sa glumačkom postavom filma ”Hiljadarka”

170

sekib 1

U drugoj polovini mjeseca oktobra u Banovićima je počelo snimanje filma ”Hiljadarka” uspješnog bh. pisca Zilhada Ključanina. Prema riječima producenta filma Almira Šehanovića, planirani završetak snimanja je 18. novembar a film će biti spreman za prikazivanje na jesen iduće godine.

Radnjom smješten u mali rudarski gradić u Bosni davne 1955. godine film ”Hiljadarka” se vrti oko rudara Atifa Kurtovića, koji biva izabran za sliku na novčanici od 1.000 dinara bivše SFRJ, njegovog odnosa prema Titu i svemu što je predstavljao te prema malom novonastalom gradu u kojem pokušava preživjeti i naći svoje mjesto.

Pod rediteljskom palicom Nenada Đurića radi fantastična glumačka ekipa koju predvode Branislav Trifunović, Nikola Kojo, Aida Bukva, Slaven Knezović, Moamer Kasumović, Goran Kostić, Željko Pervan, Vlado Kerošević, Armin Omerović… Direktor fotografije je Duško Joksimović, čovjek koji je radio na mnogim srpskim uspješnicama poput Mi nismo anđeli, Lepa sela lepo gore, Kad porastem biću kengur…..

Jedan od rijetkih koji je imao priliku da malo ”virne” iza scene i iskoristi priliku za druženje sa glumačkom postavom filma je pjevač Šekib Mujanović. Druženje proteklo u dobroj atmosferi a akteri pomenutog filma su Šekibu otkrili neke vrlo zanimljive detalje sa snimanja.

”Bilo je veoma interesantno, zaista sam uživao u druženju sa vrhunskim glumcima. S obzirom na tematiku filma ali i odličnu glumačku postavu moram priznati da jedva čekam da pogledam film i sigurno ću biti u prvom redu na premijeri koja je, kako sam saznao, planirana na jesen naredne godine” – rekao nam je Šekib Mujanović.