EKSKLUZIVNO: Koja pjevačica je dio ekipe filma “Hiljadarka”?

149

10799618_1514767585476260_1633254118_n

Ako ste se ikad pitali kako je to bilo 50-tih godina prošlog vijeka u zemlji meraka, poštenih i vrijednih radnika, uskoro ćete saznati. Naime,uveliko se radi na snimanju novog filmskog projekta pod imenom “Hiljadarka”, poznatog bh. pisca Zilhada Ključaninaa pod rediteljskom palicom Nenada Đurića. Film “Hiljadarka” koji će premijerno biti predstavljen publici sljedeće godine priča priču o rudaru Atifu Kutroviću,poštenom, uzornom i vrijednom rudaru koji traži svoje mjesto pod suncem.

Kakav je bio život u tom komunističkom periodu, otkrit će odlična glumačka postava koju čine Nikola Kojo,Armin Omerović, Aida Bukva,Branislav Trifunović i mnogi drugi.

Merak u film unosi poznata estradna umjetnica koja je svojim glasom uljepšala težak život rudara je i naša Ruža Efendić, u javnosti poznata kao balkanska Ruža. Ruža u filmu “Hiljadarka” ima svoju sudbinsku ulogu – žena koja donosi odušak, merak i zaborav svih briga uz pjesmu. Uz nju, njen glas i harizmu svi problemi nestaju u malom rudarskom gradu.

“Velika mi je čast što sam dio ovako divne ekipe i ovakvog fantastičnog projekta. Ponosna sam i sretna što svojom pjesmom i pojavom u filmu mogu prikazati jednu životnu priču čovjeka koji je radom postigao ono što imperativ života – poštenje i iskrenost. Unijela sam svoju dušu u pjesmu i nadam se da će to publika uspjeti da vidi na filmskom platnu”, dodala je Ruža.

Ruža nakon filmskih obaveza nastavlja sa snimanjem novih pjesma u saradnji sa ekipom studija “Tempo”. Vrlo brzo će svjetlost dana ugledati nova pjesma koja će zasigurno biti veliki hit poput pjesama “Svi su mi pričali” i “Rođendan”, koje su djelo profesionalne ekipe studija “Tempo”.