Okršaj Liverpula i Real Madrida na OBN TV uz legendu Veleža,Franju Vladića

153

LP_LIVERPOOL VS REAL M_255x175

OBN TV ove srijede 22.10.2014. od 20 sati prenosi najzanimljiviji susret 3.kola Lige prvaka koji se igra na Anfield Roudu a sastaju se Liverpool i Real Madrid. Očekuje nas sjajna utakmica u odličnoj atmosferi, kakvu znaju prirediti samo navijači Redsa. Gost večeri je u studiju OBN TV je Franjo Vladić legenda Veleža, u toku jedanestpgodišnje karijere za Velež je odigrao 281 meč i postigao 79 pogodaka, igrao je za grčki AEK a, ukupno u karijeri je odigrao 705 utakmica i postigao 308 pogodaka.

Vladić je bio ,,fudbalski boem,, koji je imao odličnu tehniku, krasan dribling i dugi pas koji je bio pola gola, ljubimac navijača. U Veležu i Aeku je i danas legenda a bit će svakako zanimljivo čuti i njegovu ocjenu današnjih veznih igrača, Ozil, Pjanić,Modrić……
Očekuje nas okršaj timova koji imaju ukupno 15 naslova prvaka Evrope, Real 10, a Liverpool 5.

Proteklog vikenda i jedan i drugi tim ostvarili su pobjede u domaćem prvenstvu. Liverpool je u dramatičnoj završnici uspio pobijediti QPR sa 2:3, dok je Real ostvario ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Levantea od 0:5. Međutim, u toj utakmici se povrijedio hrvatski reprezentativac Luka Modrić i neizvjesno je da li će Carlo Ancelotti moći računati na njega naAnfield Roudu.

Još jedan problem za aktuelnog prvaka Evrope je povreda mišića Garetha Balea zbog koje će Velšanin propustiti i duel protiv Liverpoola i derbi protiv Barcelone.

Direktan prijenos utakmice pogledajte samo u programu OBN TV od 20:35h.