CPCD dodjeljuje nagradu „DA(R) ZA ZAJEDNICU“

262

Dar za zajednicu

Centar za promociju civilnog društva je organizacija civilnog društva iz Sarajeva koja kroz Program malih grantova pruža edukativnu i finansijsku podršku udruženjima građana/ki i neformalnim grupama da kroz odobrene projekte zainteresuju, podstaknu, ohrabre i na kraju i obezbijede učešće i saradnju lokalnih vlasti kao i biznis sektora da daju svoj doprinos u realizaciji projekata i inicijativa čija je svrha poboljšavanje kvaliteta života građana i građanki u lokalnim zajednicama.

U želji da promovišemo važnost saradnje biznisa i neprofitnog sektora ali i odamo priznanje najuspješnijim projektima koji su obezbijedili podršku biznis sektora, Centar za promociju civilnog društva raspisuje poziv za prijavu za nagradu “DA(R) ZA ZAJEDNICU”.

Pozivamo građane i građanke, nevladine oganizacije, neformalne grupe građana/ki, jedinice lokalne samouprave i razvojne agencije da nominuju kompanije, firme i obrte za ovu nagradu.

Za nagradu je moguće nominovati sve kompanije, firme i obrte koji su tokom protekle 2 godine dale svoj materijalni ili nematerijalni doprinos realizaciji projekata i inicijativa koji rezultirali promjenama i riješili neki problem u lokalnoj zajednici. Ukupan doprinos biznis sektora (u vidu novca, materijala, volonterskog rada ili usluga) ne smije prelaziti vrijednost od 5.000,00 KM po pojedinačnom projektu/inicijativi.

Cijeli poziv za nagadu “DA(R) ZA ZAJEDNICU” možete pronaći na http://bit.ly/1zdGTWr