ZVIZDIĆ: NAŠ CILJ JE JAKO I STABILNO SARAJEVO KAO CENTAR BIH I ŠIRE REGIJE

158

SDA Stari grad1

SARAJEVO, 9. septembar 2014.- U sali Općine Stari Grad sinoć je održana edukacijska tribina za članove i simpatizere Općinskog Odbora SDA Stari Grad Sarajevo.

Prisutnima se na početku obratio Abdulah Skaka predsjednik Općinskog odbora SDA Stari Grad, iskazavši dobrodošlicu Denisu Zvizdiću predsjedniku Kantonalnog Odbora SDA Sarajevo i zastupniku u Parlamentu FBiH, Sabahudinu Delaliću predsjedavajućem Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Azri Softić predsjednici Kluba vijećnika SDA u Općini Stari Grad, te Lejli Khattab predstavnici Općinskog odbora SDA Centar.

Tom prilikom dr.Zvizdić je u svom izlaganju naglasio važnost jedinstva u narednom periodu, ističući da je namjera ove tribine da se čuju komentari i glas građana.

– Naš cilj je jako i stabilno Sarajevo, kao politički, ekonomski, obrazovni, kulturni, sportski i turistički centar BiH i šire regije. Sarajevo kao mjesto ugodnog života u kojem mladi imaju budućnost a starije osobe društveno uvažavanje i socijalnu sigurnost. Sarajevo kao mjesto u kojem mladi parovi žele da odgajaju svoju djecu, u kojem mladi ljudi iz čitave regije žele da studiraju i u koji brojni turisti iz čitavog svijeta žele da dođu i provedu vrijeme u prostoru punom kulturno-historijskih spomenika. To ćemo, ako Bog da, ostvariti pokretanjem novih investicija i otvaranjem novih radnih mjesta, te realizacijom naših reformskih politika u oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne politike sa fokusom na podršku majkama i komunalnog sektora. Oblast opće sigurnosti građana kao i puna podrška svim euroatlanskim procesima će također biti među našim prioritetima. Garancija za to su naši kadrovi koji će zadovoljavati tri ključna kriterija: odanost državi, predanost svome poslu kroz disciplinu i transparentan rad u skladu sa važećim zakonima i posvećenost svojoj zajednici, porodici i tradiciji.

Započeli smo pozitivne promjene i dinamičan razvoj sa našim načelnicima – nastavimo ih sa SDA-ovom liderskom ulogom u Vladi i Skupštini Kantona u mandatu 2014 -2018, kzao je između ostalog Zvizdić.

Nakon obraćanja uvodničara, uslijedila je diskusija i odgovori na
mnogobrojna pitanja građana.