Bakir Izetbegović na susretu sa privrednicima Ilidže: Treba poslati jasnu poruku – BiH je sigurna zemlja i privući strane investicije

405

DSCN0827

Sarajevo, 1.septembar, 2014.- U Velikoj Sali Općine Ilidža Sarajevo organizovan je susret privrednika Ilidže sa predsjedevajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i načelnikom Općine Senaidom Memićem, a sastanku je prisustvovao između ostalih i predsjednik OO SDA Ilidža Fikret Prevljak.

U prepunoj sali Općine Ilidža uz prisustvo predstavnika Općinskog Vijeća Ilidža i medija, skupu su se obratili Senaid Memić općinski načelnik i Bakir Izetbegović predsjedavajući predsjedništva BiH.

Načelnik Memić je naglasio u svom obraćanju da su zapošljavanje i privredne investicije prioritet u ovoj Općini.

– Dosta naših projekata su infrastrukturni projekti, ali koristimo svaku priliku da posebnu pažnju pridajemo privrednim projektima koji će omogućiti samoodrživi razvoj i prosperitet naše lokalne zajednice. Administracija ne smije biti komplikovana. Ona mora biti servis građana, a posebno privrednika, kako bi pomogla, a ne otežala vašim projektima, rekao je načelnik Memić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović se osvrnuo na strana ulaganja koja privrednicima itekako mogu olakšati poslovanje.

– Strane investitore i prijatelje koji su spremni ulagati u BiH
neprijateljski dočekujemo. To ne smije biti tako. Ako nam je Turska odobrila uvoz 150.000 tona mesa, odobrila kredite, dala milione maraka za pomoć poplavljenim područjima, zašto sumnjamo u njihove namjere? Trebamo iskoristiti tu priliku i pomoći našoj privredi i privrednicima. Treba poslati jasnu poruku – BiH je sigurna zemlja i privući strane investicije. Prioriteti su zapošljavanje, zapošljavanje, zapošljavanje, ali prije toga
očuvanje cjelovitosti i teritorijalnog integriteta BiH, kazao je između ostalog Izetbegović.