Sarajevo Film Festival u Općini Novi Grad: U kinu „Novi Grad“ prikazan najnoviji film Woodyja Allena „Čarolija na mjesečini“

562

f

Pred oko tri stotine ljubitelja filmske umjetnosti 16. augusta, u kinu „Novi Grad“ prikazan je novi film reditelja Woodyja Allena “Čarolija na mjesečini”. Time je zvanično počeo program 20. Sarajevo Film Festivala u općini Novi Grad Sarajevo.

U moderno opremljenom kinu “Novi Grad”, ljubitelji filma uživali su u romantičnoj komediji čija se radnja odvija u 20-tim godinama prošlog stoljeća. Film donosi priču o Englezu pozvanom da raskrinka moguću prevaru, a radnja se odvija u raskošnom primorskom kraju u južnoj Francuskoj.

Vješti mađioničar nastoji raskrinkati ženu za koju vjeruje da se lažno predstavlja kao spiritualni medij. Niz, u svakom smislu, magičnih događaja koji glavne likove izbacuju iz cipela izazvao je smijeh kod publike , koja je ovaj film ispratila burnim aplauzom pokazujući tako svoje mišljenje o ovom umjetničkom ostvarenju.

Uloge u filmu, koji će 23. augusta, zatvoriti ovogodišnji SFF tumače: Eileen Atkins, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Hamish Linklater, Simon McBurney, Emma Stone, Jacki Weaver, Erica Leerhsen, Catherine McCormack, Paul Ritter, Jeremy Shamos.
Općina Novi Grad je i ove godine u saradnji sa Direkcijom SFF-a omogućila festivalski doživljaj za stanovnike najmnogoljudnije općine i grada Sarajeva, tako da će sarajevska publika najnovija filmska ostvarenja koja se prikazuju u ljetnom kinu HT Eronet, nakon glavne projekcije, narednih dana Festivala, moći gledati u kinu “Novi Grad”. Najmlađi ljubitelji filma imat će priliku pogledati filmove iz Dječijeg programa 20. SFF-a.

Pored bosanskohercegovačkih filmova, u ovom programu publika može vidjeti izuzetno kvalitetnu evropsku produkciju, nezavisnu američku produkciju itd.

Večeras će u kinu „Novi Grad“ biti prikazan najnoviji film bh. režiserke Jasmile Žbanić „Otok ljubavi“, a kako je najavljeno iz Direkcije SFF-a projekcija će biti upriličena u prisustvu članova filmske ekipe.

U nastavku donosimo program filmova koje možete pogledati u nerednih sedam dana SFF-a u kinu „Novi Grad“

U večernjim projekcijama publika će imati priliku pogledati sljedeće filmove:

NEDJELJA 17. 8. U 20.45 SATI – OTOK LJUBAVI
PONEDJELJAK 18. 8. U 20. 45 – PO REDU NESTANAKA
UTORAK 19.8. U 20.45 SATI – POTRAGA
SRIJEDA 20. 8. U 20.45 SATI – IDA
ČETVRTAK 21. 8. U 20. 45 SATI – CNI UGALJ, TANAK LED
PETAK 22. 8. U 20. 45 SATI – TRAGOVI PROŠLOSTI
SUBOTA 23. 8. U 20- 45 SATI – DIVLJE PRIČE

U okviru dječijeg programa bit će prikazani sljedeći filmovi:

NEDELJU 17- 8. U 12 SATI – DJEČAK MRAV

PONEDLJEKAK 18. 8. U 12 SATI – PUTOVANJE U KRALJEVSTVO PERJA

UTORAK 19. 8. U 12 SATI – ZIP, ZAP KLIKERAŠKA BANDA

SRIJEDA 20. 8. U 12 SATI – DJEČIJI KRATKI

ČETVRTAK 21. 8. U 12 SATI – NATJEČAJ: DO ZVIJEZDA I NATRAG

PETAK 22. 8. U 12 SATI – TETKA HILDA

SUBOTA 23. 8. U 12 SATI – MI SMO NAJBOLJE

[nggallery id=8]