OBN TV : LIGA PRVAKA, play-off Maribor – Celtic

180

MARIBOR_CELTIC_255X175

U programu najgledanije televizije u Bosni i Hercegovini, OBN TV sutra od 20:35h pogledajte duel Maribora – Celtica. Maribor je do sada jednom bio učesnik grupne faze lige prvaka i to prije punih 15 godina. Prvak slovenije je dobro poznat u BiH jer je u posljednjih nekoliko godina dva puta u kvalifikacijama izbacio prvake BiH, prvo Željezničar a ove sezone i Zrinjski.

Kostur ekipe se ne mjenja već nekoliko godina, na golu je iskusni Jasmin handanović, u odbrani Rajčević, Šuler i, Viler, nosilac veznog reda je makedonski reprezentativac Agim Ibraimi a napadački dvojac čine brazilac Tavares i francuz Mendy. Sa druge strane, Celtic je redovan učesnik Lige prvaka ali ekipa je doživjela prilične promjene u posljednih godinu dana. Jedan od najboljih igrača, Victor Waniama je još prošle godine prešao u Southampton a od ove sezone grčki reprezentativac Samaras igra za Malagu.

Osjetilo se to još u Kvalifikacijama kada je Legija iz Varšava u dvije utakmice slavila sa 6:1 ali je zbog nastupa jednog suspendovanog igrača u revanšu, kažnjena od strane UEFA-e pa je Celtic prošao u play-off. Žalba poljskog tima na Sportskom sudu je odbijena tako da nema nikakvih smetnji za nastup prvaka Škotske.

OBN TV : LIGA PRVAKA, play-off
Srijeda u 20:35