MISKE donio odluku koja će rastužiti sve navijače

205

Nekadašnji kapiten i glavni playmaker naše najbolje nogometne selekcije Zvjezdan Misimović je odlučio okončati svoju reprezentativnu karijeru u 32. godini. Sjajni Miske je u obraćanju navijačima izjavio kako je odluku donio teška srca, i da se nikad nije dvojio oko igranja za svoju domovinu i da je uvijek na raspolaganju Bosancima i Hercegovcima.

zvjezdan-misimovic-meksiko1-600x400

Prenosimo vam obraćanje Misimovića u cjelosti:

“Nakon dugo razmišljanja, teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres u kojem sam odigrao najvažnije utakmice u svom životu.Osjećam da je došlo vrijeme da neko mlađi zauzme moje mjesto, a ja se preselim na tribine kao najvatreniji navijač svoje reprezentacije, one za koju sam uvijek davao sve od sebe.

Nadam se da će moja djeca kao i buduće generacije krenuti mojim putem i da će im biti puno lakše nego meni, jer kada je bilo najteže, bio sam siguran i slušao svoje srce sa odlukom da igram za svoju domovinu. Najljepše trenutke u svojoj karijeri sam doživio sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine i najbolje prijatelje stekao među momcima koji su sa mnom dijelili svlačionicu.

Kruna moje karijere i ono o čemu sam sanjao jos od dječackih dana je učestvovanje na jednom svjetskom prvenstvu rvenstvu, što mi je ova reprezentacija i omogućila. Ponosan sam da sam bio dio historijskog uspjeha i prvog plasmana, nadam se prvom od mnogih, naše mlade države na jednu tako veliku smotru najboljih.

Uvijek ću biti na raspolaganju sa svojim znanjem i iskustvom svom fudbalskom savezu, svojoj domovini i ljudima koji žive u njoj, svojim Bosancima i Hercegovcima. Hvala svim selektorima od kojih sam toliko stvari naučio, hvala svim saigračima koji su imali povjerenja u mene kao čovjeka i igrača, i naravno navijačima koji su mi bili motiv i podrška da dam sve od sebe na zelenom terenu.

Voli vas vaš Miske.”.

Inače Misimović je odigrao u najdražem dresu 82 utakmice i postigao 26 golova.

Karijeru je započeo u redovima Bayerna iz Munchena, u kojem nikad nije dobio pravu priliku da pokaže sav raskošni talenat koji posjeduje. Nakon Bayerna prelazi u Bochum, a onda i jednu sezonu u Nurnbergu, a potez karijere je bio prelazak u Wolfsburg gdje je zajedno sa Džekom i Grafiteom činio trojac koji je sijao strah širom Bundeslige, a kruna svega je bila i titula u Bundes ligi sa Wolfsburgom.

Nakon toga Miske seli u Galatasaray i Dinamo Moskvu, a trenutni klub mu je Guizhou Renheom.

Miske hvala za sve…