ZVEZDE GRANDA: Dinka Muratović – Nadam se što boljem uspjehu

322

Dinka Muratović iz Zavidovića uspjela je na audiciji za Zvezde Granda da prođe u takmičenje,nakon odlične izvedbe Saša Popović nije imao prevelike dileme da joj saopšti da je prošla dalje.U intervjuu za naš portal možete saznati mnogo toga o Dinki.

12

1. Kažite nam nešto više o svom početku…Sa koliko godina ste se počeli baviti pjevanjem ili Vam je ovo prvo iskustvo?

– Sa pjevanjem sam se počela baviti od srednje škole, kada su se organizovale zabave srednjih škola.U tom razdoblju sam se prijavila na četiri festivala, na kojima sam tri puta osvojila prvo mjesto i jednom drugo mjesto.

2. Koju vrstu muzike najčešće slušate, odnosno pjevate?

– Najčešće slušam pop muziku, a pjevam i pop i narodnu muziku, odnosno pjevam svu vrstu muzike koja se masovno sluša na ovim prostorima.

3.Kako ste dosali na ideju da se prijavite na ZVEZDE GRANDA ?

S obzirom da privodim kraju studije, prijavila sam se ove godine na Zvezde Granda. Učestvovala sam na ZMBT 1. Vjerujem da se dosta ljudi ne sjeća svih takmičara iz prve sezone, tako da je vrijeme došlo da se prijavim i na Zvezde Granda.

4.Možete li nam nešto više reći o samom nastupu na audiciji „Zvezde Granda“?

Što se tiče prve audicije za Zvezde Granda održane u Sarajevu, atmosfera je bila na vrhuncu, takmičari raspoloženi, osjetila sam podršku i pozitivne vibracije u svakom slučaju.

5.Nakon što ste uspjeli ubijediti Popovića da baš vi trebate proći dalje,kakav su očekivanja u takmičenju ?

Što se tiče očekivanja u takmičenju na Zvezdama Granda, za početak bi realno očekivanje bilo prolaz u dalji krug takmičenja.

6.Kako je zabavljati publiku u nekom lokalu, da li imas nastupa i gdje te tvoji fanovi mogu uskoro vidjeti ?

– Nastupe uglavnom imam u svom gradu, Zavidovićima, gdje radim svirke sa svojim klavijaturistom, Ajdinom Memiševićem, koji je moja najveća podrška u muzičkoj karijeri.

7.Kakvo je tvoje ljubavno stanje, šta se dešava na tom polju ?

Na polju ljubavi sam u statusu libertas Mislim da puno toga trebam napraviti na planu sebe i svog života, da bih poslije mogla u to polje ,,uvući” drugu osobu.

8.Tko je ti uzor od estradnih umjetnika ?

Od estradnih umjetnika uzor mi je Aleksandra Radović. Volim njenu boju glasa i najviše volim pjevati njene pjesme.

9.I za kraj poruka za sve naše vjerne čitaoce !

Pratite Zvezde Granda ove godine.