Načelnik Fazlić (SDA): Đaci Starog Ilijaša od septembra u novooizgrađenom objektu

165

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U izgradnju osnovne škole u Straom Ilijašu uloženo je preko 5 miliona KM, a najveći investitor je Kanton Sarajevo.

Općina Ilijaš u septembru ove godine planira pripremiti za rad i otvoriti novu osnovnu školu u Starom Ilijašu.

Nova škola je od iznimne važnosti za učenike i roditelje ovog područja, prvenstveno zbog udaljenosti, a onda i zbog mnogo boljih uvjeta koje će novi objekat pružiti. U sklopu škole, učenici će, između ostalog, moći koristiti veliku sportsku salu, kuhinju, biblioteku, kao i stomatološku ambulantu.

„Ovaj projekat se realizuje duže vrijeme, i imao je perioda zastoja. Međutim mi smo odlučili u ove dvije godine intenzivirati ovaj proces, tako da je konačno došlo vrijeme da otvorimo školu za sve đake i nastavnike kojima će ovo biti drugi dom. Ovaj objekat je funkcionalniji od centralnog, tako da će olakšati odvijanje procesa nastave“, kazao je načelnik općine Ilijaš, Akif Fazlić (SDA), ističući da je ovaj projekat bio prioritet za sve na ovom području Općine.

U izgradnju osnovne škole u Straom Ilijašu uloženo je preko 5 miliona KM, a najveći investitor je Kanton Sarajevo. „Ovom prilikom moram se zahvaliti Vladi Kantona Sarajevo na zalaganju, koja je uložila maksimum napora i samo u ove dvije godine izdvojila je preko 1,5 miliona KM“, riječi su Fazlića.