Ministar u Vladi Kantona Sarajevo Muamer Bandić postao član SDA

156

Zvizdi_, Bandi_, Terovi_ - mala

Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo, Muamer Bandić jučer se učlanio u Stranku demokratske akcije.

Bandić je pristupnicu u SDA potpisao u prostorijama Kantonalnog odbora SDA Sarajevo u prisustvu Dr. Denisa Zvizdića predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. S obzirom na to da Bandić živi na području Općine Centar Sarajevo, člansku kartu SDA uručio mu je Jasmin Terović predsjednik Općinskog odbora SDA Centar.

„Mnogo je razloga što sam postao član SDA. Socijalna politika koju vodi SDA u vidu socijalne osjetljivosti prema svima onima kojima je pomoć uistinu potrebna, bili su dovoljan motiv da i sam ustrajem u naporima koje ulažem kako bi socijalna karta Sarajeva, ali i cijele Bosne i Hercegovine bila što je moguće bolja. Osim toga, transparentnost u izjavama da će SDA učiniti sve kako bi stvorila povoljne uvjete za zapošljavanje, tako da u Sarajevu svaka porodica ima najmanje jednog zaposlenog, kao i opredjeljenje za posebnim odnosom prema porodicama sa više djece kako bi se popravljao kalitet življenja uopće, ali i natalitet, samo su neki od, po mom mišljenju,ispravno artikuliranih problema sa socijalnim predznakom koje će SDA ubuduće rješavati u Kantonu Sarajevo“, kazao je tom prilikom ministar Bandić.