EKSKLUZIVNO: Azra Husarkić – Zvezde Granda su jedna velika šansa za sve mlade

351

Azra Husarkić, je djevojka iz Tuzle koja je već od ranije dobro poznata javnosti.Azra se već dokazala u izvedbi sevdalinki,može se pohvaliti i time da je nastupala na raznim manifestacijama sa mnogim poznatim pjevačima.

Ove godine Azra se prijavila na Zvezde Granda gdje bez imalo problema prošla,sa sigurnošću možemo reći da će ostaviti dobar utisak na takmičenju.U nastavku možete pročitati sve ono što niste znali o Azri.

1475943_430522753740341_1796180829_n

1. Kažite nam nešto više o svom početku…Sa koliko godina ste se počeli baviti pjevanjem ili Vam je ovo prvo iskustvo?

Moji počeci su još od prije 8 godina,kao desetogodišnja djevojčica sam nastupala,njegovala sevdah kao tradicionalnu bosansko-hercegovačku pjesmu! Iskustva u ovom poslu imam i previše,s obzirom da intenzivno radim na karijeri ali laganim korakom!

2. Koju vrstu muzike najčešće slušate, odnosno pjevate?

Slušam sve što i svi mladi,odnosno ono što slušaju sve generacije! Ono što je dobro i što zasigurno ima kvalitet.

3.Kako ste došli na ideju da se prijavite na ZVEZDE GRANDA ?

Nisam mnogo razmišljala o tome da se prijavim na ZG,znajući da je to jedna velika šansa za sve mlade,s obzirom da mi ,mogu slobodno reći,pjevanje ide od ruke bar kako kazu moje kolege i moji bliski saradnici odlucila sam napraviti jedan iskorak i pojaviti se na audiciji.

4.Možete li nam nešto više reći o samom nastupu na audiciji „Zvezde Granda“?

S obzirom da sam se u zadnji čas odlučila prijaviti se i stati pred žiri,zadovoljna sam prije svega pjevanjem što je i najbitnije,ali za sve nas je mukotrpno čekanje i iščekivanje samog nastupa!

1469923_430629400396343_968650010_n

5.Nakon što ste uspjeli ubijediti Popovića da baš vi trebate proći dalje,kakav su očekivanja u takmičenju ?

Gospodina Popovića znam od prije,i upravo je on bio prvi koji mi predložio da se prijavim.Dobila sam komplimente od njega,koji su bili jos jedan motiv da krenem dalje i da napravim nesto novo,i da se okušam i na tom polju,odnosno u ZG.Nemam prevelika očekivanja,bitno je da se pojavim i da oni koji me ne znaju,da čuju ono što ja radim.Neka sve ide spontano,svojim tokom pa ćemo vidjet.

6.Kako je zabavljati publiku u nekom lokalu, da li imas nastupa i gdje te tvoji fanovi mogu uskoro vidjeti ?

Ja sam neko ko je ove godinice proveo na pozornicama velikih dvorana,ko je pjevao na jednim od najvecih muzickih manifestacija gdje se isključivo pjevao sevdah.Uvijek sam voljela da publika sluša to što radim i da im se dopadne moje pjevanje.Publika je uvijek barem po njihovim reakcijama,dobro prihvatala to što radim tako da sam i vise nego zadovoljna!

7.Kakvo je tvoje ljubavno stanje, šta se dešava na tom polju ?

Slobodna sam kao ptica,mislim da nije još uvijek vrijeme da posvećujem tome pažnju toliko! Za sve ima vremena.

8.Tko je ti uzor od estradnih umjetnika ?

Uzor je svako čije se pjesme pjevaju,čije su pjesme kvalitetne i od koga možemo “ukrasti” nešto dobro.

9.I za kraj poruka za sve naše vjerne čitaoce !

Poruka za čitaoce,a posebno za one koji su eksponirani javnosti da uvijek budu osobe pri zemlji,dosljedne sebe i onoga što rade i da najprije uvijek rade ono što vole!