Bajramska čestitka dr. Denisa Zvizdića, predsjednika KO SDA Sarajevo i zastupnika u Parlamentu FBiH

162

BOSNA HERSEK HEYETININ, BURSA ZIYARETI

Dragi postači,
poštovane građanke i građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine,uvaženi prijatelji!

Iza nas je mjesec ramazana, mjesec duhovnosti, jedinstva i obnove, unutarnje i svake druge snage, koja je potrebna čovjeku da se bori sa svakodnevnicom kako bi je pobijedio.

Ramazan smo iskoristitli kao jedinstvenu priliku da se družimo, razgovaramo i da pozovemo na jačanje moralnih i duhovnih vrijednosti kao preduvjeta pune snage koju čovjek može imati u ovom svetom mjesecu.

Upravo zato, i ovaj Ramazanski bajram dočekujemo puni radosti i ushićenja, dodanto motivirani da budemo svi skupa prije svega bolji ljudi u naporima da još snažnije izgradimo naše Sarajevo i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu na dobro i korist svih nas koji živimo ovdje.

Budimo zajedno. Pokažimo snagu, kao i toliko puta do sada. Prije samo nekoliko mjeseci smo svi mi, građani Sarajeva, demonstrirali jedinstvo i solidarnost sa svima kojima je pomoć bila potrebna u vrijeme poplava i klizišta koja su zahvatila Kanton Sarajevo i cijelu zemlju.

Jer, samo jako Sarajevo pretpostavlja i jaku Bosnu i Hercegovinu.
Mi smo tu da učinimo sve kako bismo ostvarili naš zajednički cilj.

U tom smislu i u ime Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, te kao zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, svim muslimanima u Kantonu Sarajevo, Bosni i Hercegovini, te bosanskohercegovačkoj dijaspori, kao i svim muslimanima u svijetu želim Bajram Šerfi Mubarek Olsun!

DENIS ZVIZDIĆ PREDSJEDNIK KO SDA SARAJEVO
i ZASTUPNIK U PARLAMENTU FEDERACIJE BiH