Deen i Dalal vas pozivaju na Sarajevo Grand Prix

333

Još je petnaest dana ostalo da najvećeg sportskog događaja ove godine u BiH, utrke Sarajevo Grand Prix. Pripreme se privode kraju a iz dana u dana sve više vas se prijavljuje za rekreativnu vožnju sa šampionima Toure de France-a.

Jedna od misija Sarajevo Grand Prix-a, je pozvati sve zaljubljenike u ovaj sport da rekreativno u zajedničkoj koloni sa legendarnim šampionima Tour de France-a i sportašima provozaju jedan krug kroz Sarajevo. Legende biciklističkog sporta ali i šampioni Bernard Hinault, Bernard Thevenet, Stéphane Roche, Felice Gimondi i Joop Zoetemelk će učestvovati na ovoj vožnji u Sarajevu.

UTRKA 2014 deen e turneja

U periodu dok budu čekali dolazak sportaša, organizator će za njih napraviti specifične Fun zone koje će imati za cilj da prezentiraju razne kulturne i muzičke sadržaje. Očekuje se dolazak više hiljada rekreativaca iz cijele regije jugoistočne Europe.

UTRKA 2014 dalal e turneja

I vi možete biti jedan od njih. Potrebno je samo da se prijavite ONLINE na oficijelnoj stranici www.sarajevograndprix.com. Nakon toga na mail, dobijate svoj broj. Potrebno je zatim da sa tim brojem dođete na sam start trke, 22.juna u 9 sati ispred zgrade institucija u Istočnom Novom Sarajevu i da se registrujete, čime automatski dobijate i mogućnost osvajanja jedne od 4.000 vrijednih nagrada.

Sarajevo Grand Prix je organizovan od strane Biciklističkog saveza B&H i NVO Radio Kameleon uz podršku Europske unije, Mission du Centenaire, grada Sarajevo, Istočnog Sarajeva, Francuske ambasade, Francuskog instituta u BiH i Giro di Sarajevo, glavnog sponzora – BH telecoma, te ostalih sponzora.

izvor: kameleon.ba

Sretno!