OBN TV „DOM JE SREĆA NAJVEĆA

174

dejana

Znali smo da je Bosna i Hercegovina najsiromašnija evropska zemlja i da u mnogo čemu zaostaje za državama regije. Više je faktora koji su uticali na to ali je nevjerovatno da je za samo nekoliko dana na adrese OBN TV u prijavi za veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Dom je sreća najveća“ u kojoj će biti dodijeljene tri kuće za tri porodice na prostoru cijele Bosne i Hercegovine do sada stiglo više stotina prijava, porodica kojima je prijeko potreban krov nad glavom.

Podsjećanja radi cilj akcije je da tri socijalno najugroženije porodice u našoj zemlji koje žive na marginama društva u siromaštvu, bez osnovnih sanitarnih uslova, tekuće vode, hrane i električne energije pronađu sreću u novom domu. Ovom akcijom OBN TV i prijatelji projekta žele da oni kojima je najteže više ne žive u mraku i da im noći ne budu veoma duge i sumorne, da imaju svakoga dana dostupnu vodu. Djeci iz tih porodica djetinjstvo učinili boljim.

KUCA NA DAR_255x175

Ovo je samo jedan u nizu pozitivnih primjera, koje bi trebali slijediti svi ljudi i zajedno pomoći nesretnima. Često je to za nas skoro ništa, a njima predstavlja puno.
Nosilac cijelog projekta je „Dejana talk show“ emisija koju uređuje i vodi najprepoznatljivije televizijsko lice u Bosni i Hercegovini Dejana Rosuljaš. U okviru ove emisije će biti i predstavljene porodice kojima je potreban smještaj ali i dodjeljene kuće.
OBN TV poziva sve kojima je prijeko potreban stambeni smještaj ili žive u nehumanim uslovima/uvjetima da pošalju podatke na adresu: Humska br.1, 71 000 Sarajevo ili na email: [email protected].

Za sve dodatne informacije možete pozvati 033/ 648-888