Liga šampiona uz Ćiru na OBN TV

188

LP_REAL M VS. BAYERN_300x250

Ove sedmice igraju se prve utakmice polufinala Lige prvaka. U programu TV OBN-a pogledajte sudar timova koji, kombinovano imaju 14 naslova prvaka Evrope, Real devet i Bayern pet. Ni jedan od ova dva tima u posljednje vrijeme nije u formi u kakvoj su bili veći dio sezone. Bayern je doživio dva uzastopna poraza u Bundesligi i namučio se u četvrtfinalu protiv Manchester Uniteda, dok se Real u punom smislu “provukao” u četvrtfinalnom duelu protiv Borussije.

To garantuje dosta uzbuđenja već u prvoj utakmici, koja se igra na Santiago Bernabeu. Real i Bayern su rekorderi u Ligi prvaka po broju međusobno odigranih utakmica. U polufinalu se susreću šesti put, a u dosadašnjih pet, čak četiri puta Bayern je bio uspješniji. Zadnji put u polufinalu su igrali 2012. godine i tada je nakon ukupnih 3:3 u dvije utakmice, pitanje pobjednika riješeno penalima, a uspješniji su bili Bavarci.

Pratite ovaj zanimljivi duel i još zanimljivije goste – komentatore u našem studiju, u srijedu 23. aprila od 20:00h! Gost večeri je Miroslav Blažević, trener svih trenera “ljubimac” masa, Travničanin sa trenutnom adresom u Tuzli, gdje je sa predsjednikom Husićem digao grad i regiju na noge. Zbog njega su puni stadioni u Federalnoj ligi BIH, treći na svijetu sa zlatnom generacijom “kockastih”,da li će sa Slobodom biti prvi i ući u Premier ligu BIH… Kao i uvijek sa Ćirom humora neće nedostajati…