15 sati pjevala bez prestanka ?

172

10255827_428881993922967_391851606_n

“Kad se nešto mora nije teško, a pogotovo kada volite ono što radite, sve ide kao med i mlijeko.”

Ovako počinje priču balkanska Ruža, žena čiji glas ostavlja bez daha i kojoj muzika teče venama. Ruža Efendić uspješno plovi estradnim vodama, a njene hit pjesme “Svi su mi pričali” i “Rođendan” pjevaju se na svim dobrim dernecima. Pjesme su snimljene u profesionalnom Studiju Tempo od strane dobro poznate ekipe na čelu sa Almirom Ajanovićem i Damirom Bečićem. Ruža nastupa svakodnevno, ne samo u regionu već širom Europe. Na pitanje kako stigne da završi sve obaveze profesionalno i kvalitetno dobili smo odgovor vrijedan svake hvale. “Ja samo pjevam. Nemam vremena za spavanje, a mislim i da kad spavam pjevam. Odmaram se baš malo u posljednje vrijeme, stalno putujem i nastupam.

Kalendar nastupa mi je prepun a nedavno mi se desila neobična situacija. Naime, imala sam ukupno 3 nastupa za 1 dan u istom gradu. Nije se desila nikakva greška pri zakazivanju već su to bile želje koje sam morala ispuniti. Pjevala sam skoro 15 sati bez prestanka a sva tri derneka su bila za pamćenje. Umora je bilo naravno ali kad čovjek voli ono što radi i kada vi vidite zadovoljstvo kod publike, pjevala bih bez prestanka”, iskreno nam je ispričala Ruža.

S godinama je uspjela da izbalansira i privatni i poslovni život što je najbitnije, a nakon turneje u Švedskoj koja počinje 2.maja, Ruža ide na zasluženi odmor.