Nelagodan seks

239

Kako bi vam svaki odnos priuštio što više užitka, i što manje boli, bitno je prepoznati potencijalne uzroke problema…

6c0b0e7a1a9b0888f6f2614ac373b6a9c6a38c24_articlemain

Previše obdareni frajer

Ukoliko je vaš partner jako obdaren, najbitnije je da se prije seksa što bolje opustite. To ćete postići dugom i senzualnom predigrom, a kako ćete vi biti opušteniji, tako će opušteniji biti i mišići vaše vagine, što će uzrokovati dodatno proširivanje. Kada jednom započnete odnos, krenite polako kako biste se polagano prilagodili i dodatno opustili, a prilikom samog seksa više prakticirajte laganije pokrete i miješanje zdjelicom nego strastveno prodiranje.

Skinny traperice

Ako ste se slučajno zapitali kakve to veze ima s bolnim seksom, vjerovali ili ne, veliki se broj žena žali na bolan klitoris upravo zbog preuskih hlača koje stišću i iritiraju intimnu zonu. Pa ako se već ne želite odreći najdražih hlača, potrudite se da masažom i blagom kremom odagnate bol prije nego se upustite u odnos.

Predugo sjedenje

Ako vaš posao podrazumijeva duge periode sjedenja kao npr. rad na kompjuteru, posljedice premalo aktivnosti također mogu utjecati na vaš seksualni život. Predugo sjedenje može dovesti do grčenja mišića, slabog protoka krvi kroz V-zonu te time do svojevrsne tromosti tamo dolje. A upravo sve navedeno može utjecati na osjećaj nelagode prilikom odnosa. Sjedite li puno, nastojte što češće ustati i prošetati te se malo razgibati, pa makar i nakratko.

Nedovoljna vlažnost

Upravo ovaj problem najčešći je uzrok nelagode tijekom seksa. Možda imate manjak estrogena, a možda zbog konzumiranja kontracepcijskih pilula niste dovoljno vlažni, ili možda jednostavno po prirodi niste toliko vlažni. Svakako se nastojte opustiti prije seksa, a ako je potrebno, obavezno koristite lubrikant.

Stres

Vaginalni mišići su kao i svi ostali veoma podložni stresu. Kada ste napeti i pod psihičkim opterećenjem, vaši vaginalni mišići će se stisnuti što može rezultirati nelagodom tijekom seksa. Probajte se opustiti na koji god vam način odgovara – šetajte, pecite kolače, zavalite se u pjenušavu kupku. Bitno je da zaboravite na sve i prepustite se uživanju.

Nepogodna hrana i piće

Alkohol, kava ili jako začinjena hrana mogu iziritirati mjehur zbog čega biste tijekom seksa mogli imati lagani osjećaj peckanja i potrebe za mokrenjem. Svakako to obavite prije seksa.

PMS

U vremenu koje neposredno prethodi novoj menstruaciji, stijenke vaše vagine će biti lagano zadebljane, odnosno natečene, a samim time će biti osjetljivije na podražaje i pokrete prilikom seksa što čak može dovesti do laganih grčeva. Neke žene su pojačano osjetljive nakon ovulacije, a ako ste i vi jedna od njih, to ćete uglavnom primjetiti po osjećaju nelagode na samo jednoj strani. Držite se poza u kojima ste vi gore kako biste mogli kontrolirati ritam i jačinu penetracije koji vam odgovaraju.

Pogodak G-točke

Iako vam stimulacija G-točke može pružiti neopisive užitke, također možete osjetiti i nelagodu prilikom stimulacije iste. Osjećaj je kao da morate mokriti (no bez brige, to se neće dogoditi). Svejedno, ako vam ne odgovara, promjenite pozu.

Depilacija

Brijanje ili brazilska depilacija itekako mogu uzrokovati iritaciju intimnih dijelova, a posebice ako imate osjetljivu kožu. Njegujte intimne dijelove prirodnim uljima i kremama namijenjenim osjetljivoj koži, a izbjegavajte proizvode koji sadrže propilen glikol. Imate li uraslu dlaku, tretirajte ju toplim oblogom i nekom masti na bazi bacitracina, poput Bivacyna. A muče li vas prištići po cijelom području, najbolje ih je pustiti na miru dok ne prođu, a idući put razmislite o nekoj manje iritirajućoj metodi uklanjanja dlačica.

Alergija

Ljudi mogu iskusiti razne alergijske reakcije, a isto tako je moguće da vam se alergijska reakcija pojavila samo na itnimnim dijelovima. Osjećate li svrbež ili primjetite oticanje ili trnce prilikom seksa, razmislite jeste li možda nedavno pojeli nešto specifično ili spavali u krevetu u kojem je boravio neki kućni ljubimac. Možda ste upravo počeli konzumirati neki novi lijek ili ste koristili parfumirane tampone. Ako vam se simptomi kroz par dana ne povuku, svakako se javite svom ginekologu kako biste otkrili u čemu je problem.

 

 
Izvor:.cosmopolitan.hr/E-turneja.com