Nakon uspjeha u Tuzli i Mostaru “Prvi glas sevdaha” stiže u Goražde!

297

news-2013-Novembar-prvi_glas_sevdaha_268196968

SARAJEVO – Originalni muzički show TV1 „Prvi glas sevdaha“, nastavlja potragu za najboljim intepretatorima tradicionalne bh. pjesme sevdalinke. Prva audicija u Novoj 2014. planirana je za Goražde, u nedjelju 05.01. u 12 h, u Centru za kulturu Goražde, stoga se pozvaju Goraždani i stanovnici okolnih mjesta, koji vole i znaju pjevati sevdalinke da se prijave i okušaju svoju sreću.

Prijaviti se mogu putem maila: [email protected] ili  telefona: 033 / 724 – 579, a potrebno je da navedu svoje osobne podatke: ime, prezime, godište, broj telefona.

Nimalo lagan zadatak i ovaj put očekuje tročlani žiri, koji, osim predsjednika Seada Seje Pitića, čine bh. sevdalije Ferid Avdić i Faruk Repovac. Kao i do sada, kandidati će nastupat uz muzičku pratnju našeg  poznatog harmonikaša Nijaza Hatića: „Poručio bih kandidatima da saslušaju pjevače, njihove pjesme, a da u dogledno vrijeme pronađu svoj glas i sebe, jer sevdalinka je pjesma koja se miluje i neka je pjevaju onako kako osjećaju u srcu.

Udruženje Promokultura u ime Art Kuće Sevdaha, kao savjetodavni partner “Prvog glasa sevdaha TV1”, također poziva sve zainteresovane da na dan audicije učestvju u interaktivnoj školskoj radionici. Naime, radionice se organizuju u svim gradovima u kojim se održavaju audicije i prvenstveno su namijenjene kandidatima kako bi se opustili i što bolje pripremili za nastup . U radionicama također učestvuju djeca osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi roditelji.

Autor projekta i direktor programa TV1, gdin.Sanjin Bećiragić, nekrije odševljenje dosadašnjim odzivom i kvalitetom kandidata, stoga se nada da će pozitivan ishod biti i na trećoj audiciji. „Oduševljen samn dosadašnjim odzivom, ali posebno kvalitetom kandidata i interpretacijom sevdalinki. Ono što je TV1 željela sa ovim projektom je i uspjela ostvariti.  Bit će to  velika i dobra priča o tradiciji i vrijednosti sevdalinke, ali i dobro predstavljanje talentiranih ljudi koji do sada nisu mogli svoj raskošni talent i ljubav prema sevdalinci pokazati javnosti“- ističe autor projekta Sanjin Bećiragić.

Nakon Goražda, 12.januara audicija će se održati u Centru za kulturu u Travniku u 12h, zatim 19.januara u Hotelu Emporium u Bihaću, također u 12 h.

 
Izvor:Vijesti.ba/E-turneja.com