Željo i Široki uvjerljivi, Velež i Zrinjski razočarali!

232

Turbulentna sedmica nije se osjetila na igri i rezultatu moćnog Željezničara. Plavi su nakon dva kola jedini klub sa maksimalnim bodovnim učinkom.

Travnik je za Osimov tim neugodan, ali samo na Piroti, dok se na Grbavici ne mogu pohvaliti uspjesima. Bolje nisu prošli ni ovog puta.

Zvižducima su ponovo sa terena ispraćeni igrači Sarajeva. Ovog puta na stadionu u Lukavici. Još jedno blijedo izdanje bordo momaka doprinijelo je tek remiju sa Slavijom u utakmici u kojoj se tresao okvir i jednog i drugog gola. Vrijedno je pomenuti sramotan potez arbitra Gorana Paradžika iz Ljubuškog, kao i odobravanje delegata Ivana Galića iz Mostara koji transparent sa natpisom “Vojska Republike Srpske” nisu smatrali spornim, dopustivši domaćim “navijačima” da se njime diče gotovo tokom cijelog meča.

Ljepoticu kola priredili su Čelik i Olimpic na Bilinom polju. Vukovi su potvrdili da visok trijumf u prvom kolu nad Leotarom nije slučajan, te su u dva navrata stizali do vodstva, koje su istina olako ispuštali. U redovima Čelika ponovo je briljirao Saša Kajkut, a nova nadolazeća zvijezda našeg klupskog fudbala bez pogovora je mladi reprezentativac iz Olimpica, Haris Duljević.

Hercegovački derbi između Širokog Brijega i Veleža osmi put u posljednje četiri sezone pripao je Širokobriježanima. Rođeni tradicionalno loše igraju na Pecari gdje su posljednji put slavili još 2008. godine u osmini finala Kupa BiH, dok su posljednji prvenstveni bod na Pecari osvojili u aprilu 2007. godine. Utakmica protiv Udinesea nije se negativno odrazila na tim Slavena Muse koji je od prvog minuta bio nadmoćan i dosta konkretniji od izgubljenog gosta koji je pred početak sezone najavio borbu za izlazak na evropsku scenu. Mrlju na meč bacilli su domaći navijači, koji su ustaljenim, morbidnim nacionalističkim skandiranjem doprinijeli prekidu od nekoliko minuta.

Očekivan je trijumf, istina uz dosta muke, ostvario Borac nad novajlijom Vitezom.

Ponovo je prijatno iznenadio drugi novajlija, Mladost iz Velike Obarske koja je ovog puta bod osvojila u Trebinju kod Leotara.

Gubitnik kola je tim Zrinjskog. Plemići su još jednom razočarali navijače Pod Bijelim brijegom odigravši 0:0 protiv prepolovljenog Rudara koji je u Mostar došao sa ciljem da izbjegne poraz.

Posrnula je drugi put za redom i Zvijezda. Tim iz Gradačca ovog puta poražen je u Bijeljini i jedini je koji nakon dva kola na kontu nema niti bod.