INTERVJU: Dino Dizdarević: Punim baterije za jedno veliko estradno iznenađenje !

378

PORTAL E-TURNEJA na svojim stranicama ugostio je estradnog umjetnika DINU DIZDAREVIĆA.

Evo, za one koji trenutno nisu upućeni u događanja oko Dine Dizdarevića, u narednim pitanjima mozete saznati nešto više o njemu.

dino

1.Evo, za one koji trenutno nisu upućeni u događanja oko Dine,
možete li nam reći kakvi su Vam trenutni poslovi, obaveze, događanja?
Čime ste trenutno okupirani?

Inace glazbenik ali sada trenutno uzivam u jednoj duzoj pauzi u kojoj se brinem malo oko svoje firme u Austriji i punim lagano baterije za jedno veliko estradno iznenadjenje.

2.Prisjetimo se malo Vašeg početka karijere, tko Vam je bio uzor te kakvi su Vam tada planovi bili? Jeste li zadovoljni svojom karijerom?

Poceo sam davno sa muzikom , kao studijski tonac/producent u svom malom studiu u podrumu, radeci stranu muziku za njemacko trziste. 2007 god. pocinje saradnja za prvi balkanski album gdje sam samo ucesnik kao glazbenik/pjevac.
Tada mi je bio Zeljko Joksimovic veliki uzor a nemogu reci da danas vise nije ali ipak se danas sam sa sobom mjerim i takmicim.
Kao i svaki pocetak bio je i moj veoma tezak, tako da bih mozda neke male sitnice promijenio tokom moje karijere a to je, da bih ipak jos malo sacekao sa prvim albumom i da bih prvo izbacio po neki singlic da napipam malo trziste….

3.S obzirom da smo svakodnevno bombardirani koje-kakvim estradnim prepucavanjima, kakvi su Vaši stavovi o tome?

Sto se tice estradnih prepucavanja, mogu da kazem da smo ipak svi mi u nekom pogledu isti, samo sto svako ima neku bolnu tacku na razalicitom mjestu tj. da je svako na razlicit nacin zapaljiv sto se toga tice. Kako kazu ljudi “u nevolji se poznaju prijatelji” tako da mozes tada vidjeti i saznati ko su ti stvarno prijatelji i kakvo misljenje imaju o tebi…

4.Kada se tiče repertoara vaših pjesama, preferirate li balade, vesele pjesme…?

Ja sam univerzalan, mogu da slusam i pjevam i jedno i drugo. Na koncertima/nastupima imam malo veseliji repertoar a za svoju dusu , malo tuzniji/sporiji. Privatno se pronalazim vise u nekim tuznim i sporijim pjesmama , jer nije mi djetinsvo ni malo lako bilo….

5.Koga iznimno cijenite na estradi i s kime se rado družite?

Poznajem mnoge kolege privatno i licno, ali bas da se sa nekim intenzivno druzim nebih mogao da kazem. Cjenim ih sviju kao kolege. Mislim da je tesko se sa nekim druziti i biti veliki prijatelj koji je ustv. tvoj konkurent.

6.Koliko ste vremena uložili u svoju karijeru?

Da ste pitali, koliko novaca mozda bih mogao tacniji odgovor dati, a ovako je tesko, jer nekih 10 godina se bavim muzikom od toga 5 profesionalno tako da sam svaki dan i zaspao i budio se misleci na karijeru. Jer kad je neko gladan uspjeha i slave onda ima vid poput tunela , gdje na kraju vidi samo sebe na vrhuncu, do kojeg je i vise nego tesko doci…

7.S kim bi volio snimiti duet?

Nisam nesto razmisljao o duetima, ali volio bih da me neko iznenadi dobrom duetskom pjesmom koju zeli snimiti samnom. Nemam nekih posebnih predpostavki.

8.Tko je po vama najveća zvijezda na balkanu?

Zvijezda je jedan jako sirok pojam. Nebih mogao da izdvajam nikog posebnog, jer je svako na svoj nacin jedinstven i zasluzuje odredjeni rang. Ali ipak ocekujete da nekog navedem, pa eto nek to bude moj poznanik Dino Merlin.

9.Koji su vam planovi za budućnost?

Kao sto rekoh na pocetku, trenutno punim baterije i fokusiram se na svoj vanjski izgled i na svoju firmu. A planiram se naravno vratiti i pojaviti ponovo na scenu za koju godinu. Neka to za sada ostane tako. A sta ce sutra biti to samo Bog zna.

10.Za kraj, poruka svim vjernim čitateljima portala E-TURNEJA i Vašim vjernim fanovima!

Zahvaljujem se od srca , svim mojim vjernim fanovima i obozavaocima koji su sve ovo vrijeme bili uz mene i pratili me. I dalje neka ostanu uz mene, nek me ne zaborave i nek pokazu malo strpljenja, jer cu ih prijatno iznenaditi sa divnim pjesmama i spotovima. A citaocima ovog portala, puno puno pozdravljam i nek i dalje vam ostanu vijerni , i da su na pravom mjestu da saznaju novosti o njihovim voljenim licnostima.