Davor Badrov: Sada kada dovoljno zarađujem žele me uništiti !

474

Ne želim najavljivati kada mi je svadba, ali i kada se oženim to neću skrivati od javnosti.

cats

Koliko je uz muziku „ostao” bez djetinjstva s obzirom na to da je sa nepunih 16 godina profesionalno stao na scenu, toliko je uz svoj posao, za vrlo kratko vrijeme, postao ozbiljniji, sazrio je prije nego što je mislio da će se to desiti.

Nekada tih, povučen dječak, iz kojeg su se nekada riječi morale „izvlačiti kliještima”, danas je ozbiljan momak, spreman za nove izazove, puno oprezniji u priči sa novinarima nego prije… Nedavno je pod markicom „BN Music” objavio novi album sa devet pjesama. Snimao ih je u tri studija: u Cirhu, Bugojnu i „Grandovom” studiju sa Acom Krsmanovićem.

– Krsmanović, koji je poznat po brojnim hitovima koje je uradio za mlade pjevače, mojoj matičnoj, izdavačkoj kući „BN Music” ponudio je saradnju, da napravi nekoliko pjesama za mene, i odlučio sam se za tri koje su zaista vrhunske. Primjećujem da „Grand” sve više poštuje mene i žele me na svojoj sceni – počinje Badrov.

Znači li to da ćeš uskoro biti dio „Grandovog jata”?

– Ne bježim od toga, ali bih tamo otišao kao gost. Navikao sam se na „BN Music”, kuću koja me je do sada svaki put ispoštovala. Mislim da nije potrebno da idem u „Grand” jer iz te kuće u posljednje vrijeme sve više pjevača dolazi u Bijeljinu jer su svjesni da će tako ipak imati najbolju reklamu. „Grand” jeste na visokom nivou, nemam ništa protiv te kuće, ali ipak ostajem vijeran starom izdavaču.

Žališ li što si zbog muzike „prokockao” svoje djetinjstvo?

– Mislim da niko nije uživao u djetinjstvu kao ja. Zaista je to tako! Sve što sam trebao proći kao dječak, prošao sam. Puno puta sam do sada ustajao i padao, gubio alin i dobijao mnoge utakmice. To me činilo jačim. Dešavalo mi se, kda mi je posao odlično išao, da negdje objave tekst da sam kriminalac, da sam nekome ukrao auto… U tom momentu ne mogu nekome reći da to nije tako, da posjedujem papir na kojem piše da sam za taj automobil dao 22.000 eura… Pojedinci su mi tako napadali porodicu, provocirali sestru, brata… Prošao sam mnoga, teška razdoblja. Možda je to jedino što nisu prošli moji drugovi.

Već dugo si u vezi sa djevojkom Ines, ali o tome ne želiš puno pričati.

– Ko me voli, voljet će me imao ja djevojku ili ne. Mislim da je smiješna nečija konstatacija kako će nekog pjevača publika više voljeti ako nema djevojku, ženu… To nije tačno. Pejović, Lukas, Rajović, Begović, Bešlić… svi su oni oženjeni, a popularni. Prema tome… Mislim da i ja imam publiku koja me voli zbog moje pjesme, a ne mog ljubavnog statusa. Što se tiče moje djevojke, ne vidim razlog zašto bih nju izlagao očima javnosti ako to već ja moram prolaziti. Imam podršku svoje djevojke u ovome što radim, ali nikada ne bih dozvolio da je na neki način povrijedim i zbog toga nema potrebe da javnost mora znati sve što se dešava u mom privatnom životu.

A, šta je sa ženidbom?

– Kada bude, bit će (smijeh). Neću nikoga obavještavati kada se budem ženio, a neću to ni kriti. Ne vidim razlog da od svoje svadbe pravim reklamu! Mislim da takav osobni, obiteljski čin ne treba toliko „puhati”. Ali kada se oženim i kada me pitaju jesam li oženjen, to neću kriti!

Uglavnom nastupaš u inozemstvu. Šta je sa bh. diskotekama, restoranima…?

– U BiH obično najviše radim tokom ljeta, a sada uglavnom u inozemstvu. U drugoj polovini  godine planiram malo veću turneju po našim gradovima. Svakako da nisam zaboravio bh. publiku, i sada povremeno nastupam u nekom od naših gradova, ali uglavnom sam u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj… Za ljeto pripremam poseban program za domaću publiku.